Italské rizoto s kalamáry
Rizoto alla cantonese
Zapečené rizoto se zeleninou
Skvělé dýňové rizoto
Valencijská paella s kuřecím masem
Rizoto s brokolicí
Jednoduché parmazánové rizoto
Rýžový salát
Rýžový salát se zeleninou
Rizoto alla cantonese
Zapečené rizoto se zeleninou
Skvělé dýňové rizoto
Valencijská paella s kuřecím masem
Rizoto s brokolicí
Jednoduché parmazánové rizoto
Rýžový salát
Rýžový salát se zeleninou
Italské rizoto s kalamáry
Italská kuchyně nabízí nepřeberné množství rizot. Dnes si vyzkoušíme jednoduché a jemné rizoto s kalamary a rajčaty.
Italské rizoto s kalamary pro 4 osoby:
Doba přípravy: 40 minutIngredience na italské rizoto s kalamáry:
- 400 g rýže na rizoto
- 450 g kalamárů
- 1 litr rybího vývaru
- 1 cibule, jemně nasekaná
- extra panenský olivový olej
- 2,5 dl suchého bílého vína
- 300 g rajčat
- 40 g másla
- petrželka sůl
- černý pepř, čerstvě mletý.
Příprava italského rizota s kalamáry:
1. Cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Pak přidám kalamáry se solí a pepřem. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi deset minut. Pak přidáme rýži a smažíme za stálého míchání.
2. Přilijeme víno a necháme ho postupně vyvařit. Začneme přidávat vývar, vždy jednu naběračku. Když se vyvaří, přidáme další, dokud nespotřebujeme celý litr.
3. Mezitím oloupeme a na kousky nakrájíme rajčata, které přidáme k rýži zhruba v polovině dušení. Až je rýže měkká, vypneme a přidáme trochu másla. Italské rizoto s kalamary podáváme ozdobené nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!
Autor: Jad
Italské rizoto s kalamáry. Italská kuchyně nabízí nepřeberné množství rizot. Dnes si vyzkoušíme jednoduché a jemné rizoto s kalamary a rajčaty.
Nejlepší recept
332
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ