Italské rizoto s kalamáry

30.03 2017|Rizoto
Italské rizoto s kalamáry

Italská kuchyně nabízí nepřeberné množství rizot. Dnes si vyzkoušíme jednoduché a jemné rizoto s kalamary a rajčaty.

Italské rizoto s kalamary pro 4 osoby:

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience na italské rizoto s kalamáry:

  • 400 g rýže na rizoto
  • 450 g kalamárů
  • 1 litr rybího vývaru
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • extra panenský olivový olej
  • 2,5 dl suchého bílého vína
  • 300 g rajčat
  • 40 g másla
  • petrželka sůl
  • černý pepř, čerstvě mletý.

Příprava italského rizota s kalamáry:


1. Cibulku osmahneme dozlatova na olivovém oleji. Pak přidám kalamáry se solí a pepřem. Přikryjeme pokličkou a vaříme asi deset minut. Pak přidáme rýži a smažíme za stálého míchání.  

2. Přilijeme víno a necháme ho postupně vyvařit. Začneme přidávat vývar, vždy jednu naběračku. Když se vyvaří, přidáme další, dokud nespotřebujeme celý litr.

3. Mezitím oloupeme a na kousky nakrájíme rajčata, které přidáme k rýži zhruba v polovině dušení. Až je rýže měkká, vypneme a přidáme trochu másla. Italské rizoto s kalamary podáváme ozdobené nakrájenou petrželkou. Dobrou chuť!

Autor: Jad


 

Italské rizoto s kalamáry. Italská kuchyně nabízí nepřeberné množství rizot. Dnes si vyzkoušíme jednoduché a jemné rizoto s kalamary a rajčaty.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ