Rizoto alla cantonese

28.02 2015|Rizoto
Rizoto alla cantonese

Smažená rýže je pokrm čínského původu, ale je velmi populární i v Itálii, protože má blízko k evropským chutím. Smažená rýže se často podává s omáčkou a připravuje se z dlouhozrnné rýže typu Basmati.

Rizoto alla cantonese pro 4 osoby:

Doba přípravy: 50 minut

Ingredience na rizoto alla cantonese:

  • 250 g rýže
  • 125 g šunky od kosti
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 1 lžička sójové omáčky
  • 250 g hrášku
  • sůl
  • pepř
  • šest lžic oleje

Příprava rizota alla cantonese:

Příprava kantonské rýže začíná namočením rýže pod studenou tekoucí vodou. Poté rýži uvařte 10 minut v osolené vodě. Mezitím nakrájejte půlku cibule na jemno, rozšlehejte v misce vejce se špetkou soli a tam přidejte cibuli. Na pánvi připravte míchaná vejce se dvěma lžičkami oleje. Až budou prosmažená, roztrhejte je na kusy vidličkou. Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou šunku, dvě lžíce oleje, hrášek a špetku soli. Smažte zhruba 2 minuty. Na  pánvi wok osmažte na zbytek cibule na kostičky, přidejte uvařenou rýži a sojovou omáčku. Po několika minutách smažení přidejte i vejce a hrášek. Promíchejte a duste na ohni asi 2 minuty. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Rizoto alla cantonese. Smažená rýže je pokrm čínského původu, ale je velmi populární i v Itálii, protože má blízko k evropským chutím. Smažená rýže
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ