Rizoto alla cantonese
Zapečené rizoto se zeleninou
Skvělé dýňové rizoto
Valencijská paella s kuřecím masem
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Italské rizoto s kalamáry
Rizoto s brokolicí
Jednoduché parmazánové rizoto
Rýžový salát
Zapečené rizoto se zeleninou
Skvělé dýňové rizoto
Valencijská paella s kuřecím masem
Krémové rizoto s artyčoky a slaninou
Italské rizoto s kalamáry
Rizoto s brokolicí
Jednoduché parmazánové rizoto
Rýžový salát
Rizoto alla cantonese

Smažená rýže je pokrm čínského původu, ale je velmi populární i v Itálii, protože má blízko k evropským chutím. Smažená rýže se často podává s omáčkou a připravuje se z dlouhozrnné rýže typu Basmati.
Rizoto alla cantonese pro 4 osoby:
Doba přípravy: 50 minutIngredience na rizoto alla cantonese:
- 250 g rýže
- 125 g šunky od kosti
- 1 cibule
- 3 vejce
- 1 lžička sójové omáčky
- 250 g hrášku
- sůl
- pepř
- šest lžic oleje
Příprava rizota alla cantonese:
Příprava kantonské rýže začíná namočením rýže pod studenou tekoucí vodou. Poté rýži uvařte 10 minut v osolené vodě. Mezitím nakrájejte půlku cibule na jemno, rozšlehejte v misce vejce se špetkou soli a tam přidejte cibuli. Na pánvi připravte míchaná vejce se dvěma lžičkami oleje. Až budou prosmažená, roztrhejte je na kusy vidličkou. Na pánvi osmažte na kostičky nakrájenou šunku, dvě lžíce oleje, hrášek a špetku soli. Smažte zhruba 2 minuty. Na pánvi wok osmažte na zbytek cibule na kostičky, přidejte uvařenou rýži a sojovou omáčku. Po několika minutách smažení přidejte i vejce a hrášek. Promíchejte a duste na ohni asi 2 minuty. Dobrou chuť!Autor: Jada
Rizoto alla cantonese. Smažená rýže je pokrm čínského původu, ale je velmi populární i v Itálii, protože má blízko k evropským chutím. Smažená rýže
Nejlepší recept
346
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ