Jednoduché parmazánové rizoto

10.07 2015|Rizoto

Uvařit dobré rizoto je umění, to vám poví každý Ital. Není umění ho překombinovat, naopak, uměním je dobře uvařit rýži a přidat minimum ingrediencí, díky čemuž vynikne jejich jedinečná chuť. Typickým příkladem je parmazánové rizoto.

Rizoto pro 6 osob
Doba přípravy: 50 minut


Ingredience na parmazánové rizoto:

  • 1 a 1/2 šálku rýže Arborio
  • 5 šálku kuřecího vývaru
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmazánu
  • 1/2 šálku suchého bílého vína
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 šálek zmraženého hrášku

Příprava parmazánového rizota:


1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do pečící mísy, nejlépe hlíněné, dejte rýži a kuřecí vývar. Pekáč zakryjte a pečte 45 minut, dokud se všechna tekutina neabsorbuje a rýže nezůstane al dente.

2. Rýži výjměte z trouby, přilijte do ní zbývající šálek kuřecího vývaru, parmazán, víno, máslo, sůl, pepř a energicky ji míchejte 2 až 3 minuty, dokud se rýže nestane hustou a krémovou. Přidejte rozmrazený hrášek a nechte jej v rýži zahřát.

3. Rizoto podávejte horké. Můžete ještě posypat parmazánem a ozdobit čerstvou petrželkou.

Autor: JaDa

Recept na jednoduché parmazánové rizoto. Dobré rizoto je umění, to vám poví každý Ital. Není umění ho překombinovat, naopak, uměním je dobře uvařit rýži.
Nejlepší recept

 1 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ