Jednoduché parmazánové rizoto
Rizoto s brokolicí
Italské rizoto s kalamáry
Rizoto alla cantonese
Zapečené rizoto se zeleninou
Rýžový salát
Rýžový salát se zeleninou
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Dýňové rizoto s parmazánem
Rizoto s brokolicí
Italské rizoto s kalamáry
Rizoto alla cantonese
Zapečené rizoto se zeleninou
Rýžový salát
Rýžový salát se zeleninou
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Dýňové rizoto s parmazánem
Jednoduché parmazánové rizoto
Uvařit dobré rizoto je umění, to vám poví každý Ital. Není umění ho překombinovat, naopak, uměním je dobře uvařit rýži a přidat minimum ingrediencí, díky čemuž vynikne jejich jedinečná chuť. Typickým příkladem je parmazánové rizoto.
Rizoto pro 6 osob
Doba přípravy: 50 minut
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do pečící mísy, nejlépe hlíněné, dejte rýži a kuřecí vývar. Pekáč zakryjte a pečte 45 minut, dokud se všechna tekutina neabsorbuje a rýže nezůstane al dente.
2. Rýži výjměte z trouby, přilijte do ní zbývající šálek kuřecího vývaru, parmazán, víno, máslo, sůl, pepř a energicky ji míchejte 2 až 3 minuty, dokud se rýže nestane hustou a krémovou. Přidejte rozmrazený hrášek a nechte jej v rýži zahřát.
3. Rizoto podávejte horké. Můžete ještě posypat parmazánem a ozdobit čerstvou petrželkou.
Autor: JaDa
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience na parmazánové rizoto:
- 1 a 1/2 šálku rýže Arborio
- 5 šálku kuřecího vývaru
- 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmazánu
- 1/2 šálku suchého bílého vína
- 3 lžíce másla
- 1 lžička mletého pepře
- 1 šálek zmraženého hrášku
Příprava parmazánového rizota:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Do pečící mísy, nejlépe hlíněné, dejte rýži a kuřecí vývar. Pekáč zakryjte a pečte 45 minut, dokud se všechna tekutina neabsorbuje a rýže nezůstane al dente.
2. Rýži výjměte z trouby, přilijte do ní zbývající šálek kuřecího vývaru, parmazán, víno, máslo, sůl, pepř a energicky ji míchejte 2 až 3 minuty, dokud se rýže nestane hustou a krémovou. Přidejte rozmrazený hrášek a nechte jej v rýži zahřát.
3. Rizoto podávejte horké. Můžete ještě posypat parmazánem a ozdobit čerstvou petrželkou.
Autor: JaDa
Recept na jednoduché parmazánové rizoto. Dobré rizoto je umění, to vám poví každý Ital. Není umění ho překombinovat, naopak, uměním je dobře uvařit rýži.
Nejlepší recept
330
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ