Dýňové rizoto s parmazánem

06.10 2015|Rizoto
Dýňové rizoto s parmazánem

Dýňové rizoto s parmazánem je perfektní sezonní pokrm, který ocení každý, kdo má rád italskou kuchyni. Hotové rizoto z dýně posypeme parmezánem.

Ingredience na dýňové rizoto s parmazánem:

  • 400 g kulatozrnné rýže
  • 800 g očištěné dýně (máslová nebo hokkaidó)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • sůl
  • 3-4 lžíce oleje
  • 4-5 lžic másla
  • nastrouhaný parmazán podle chuti
  • 3 snítky zelené petrželky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku

Příprava dýňového rizota s parmazánem:


1. Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky.

2. Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme dýni a asi 5 minut za častého míchání smažíme.

3. Pak přisypeme rýži, česnek a smažíme další 3-4 minuty.

4. Zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo všechno ponořené, přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání dusíme asi 20 minut, do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme dolít vývar.

5. Až jsou rýže i dýně měkké, vmícháme máslo, hrst parmazánu a nadrobno posekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a odstavíme z plotny.

6. Na talíři posypeme dýňové rizoto parmazánem podle chuti.

Autor: Danuše

Dýňové rizoto s parmazánem je skvělá sezonní záležitost z italské kuchyně. Dýňové rizoto je jednoduché a rychlé. Příprava dýňového rizota se
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ