Dýňové rizoto s parmazánem
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Rýžový salát se zeleninou
Rýžový salát
Jednoduché parmazánové rizoto
Hráškové rizoto
Kuřecí rizoto
Rýžový nákyp s brokolicí
Zeleninové rizoto s houbami
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Rýžový salát se zeleninou
Rýžový salát
Jednoduché parmazánové rizoto
Hráškové rizoto
Kuřecí rizoto
Rýžový nákyp s brokolicí
Zeleninové rizoto s houbami
Dýňové rizoto s parmazánem
Dýňové rizoto s parmazánem je perfektní sezonní pokrm, který ocení každý, kdo má rád italskou kuchyni. Hotové rizoto z dýně posypeme parmezánem.
Ingredience na dýňové rizoto s parmazánem:
- 400 g kulatozrnné rýže
- 800 g očištěné dýně (máslová nebo hokkaidó)
- 1 l zeleninového vývaru
- sůl
- 3-4 lžíce oleje
- 4-5 lžic másla
- nastrouhaný parmazán podle chuti
- 3 snítky zelené petrželky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
Příprava dýňového rizota s parmazánem:
1. Cibuli i česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky.
2. Ve větší pánvi nebo kastrolu zahřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme dýni a asi 5 minut za častého míchání smažíme.
3. Pak přisypeme rýži, česnek a smažíme další 3-4 minuty.
4. Zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo všechno ponořené, přikryjeme pokličkou a za občasného promíchání dusíme asi 20 minut, do změknutí rýže. Podle potřeby můžeme dolít vývar.
5. Až jsou rýže i dýně měkké, vmícháme máslo, hrst parmazánu a nadrobno posekanou petrželku. Podle chuti přisolíme a odstavíme z plotny.
6. Na talíři posypeme dýňové rizoto parmazánem podle chuti.
Autor: Danuše
Dýňové rizoto s parmazánem je skvělá sezonní záležitost z italské kuchyně. Dýňové rizoto je jednoduché a rychlé. Příprava dýňového rizota se
Nejlepší recept
345
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Ivka|24.01 2021 21:27
vypadá moc dobře s těmi ořechy, já dávám semínka https://bestrecepty.cz/recept/dynove-rizoto-s-oprazenymi-seminky/
Odpovědět
1