Kuřecí rizoto
Hráškové rizoto
Dýňové rizoto s parmazánem
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Rýžový salát se zeleninou
Rýžový nákyp s brokolicí
Zeleninové rizoto s houbami
Rizoto se surimi tyčinkami
Rizoto se šunkou a hráškem
Hráškové rizoto
Dýňové rizoto s parmazánem
Zapečené rizoto s kuřecím masem
Rýžový salát se zeleninou
Rýžový nákyp s brokolicí
Zeleninové rizoto s houbami
Rizoto se surimi tyčinkami
Rizoto se šunkou a hráškem
Kuřecí rizoto
Rizoto s kuřecím masem, paprikami a hráškem je dietním pokrmem, který se hodí k obědu i k večeři.
Ingredience na rizoto s kuřecím masem:
pro 4 osoby
150 kcal na 100 g
50 min.
150 kcal na 100 g
50 min.
- 300 g kulatozrnné rýže
- 1 litr vývaru
- 500 g kuřecího masa
- po půlce červené a žluté papriky
- 4 jarní cibulky
- 2 hrsti zeleného hrášku
- sůl
- mletá paprika
- mletý pepř
- muškátový květ
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce oleje
- sýr
Příprava rizota s kuřecím masem:
1. Rýži propláchneme horkou vodou a necháme okapat, maso a papriky pokrájíme na malé kousky.
2. Na oleji a lžíci másla opečeme maso až zbělá. Přidáme mletou papriku, pokrájenou papriku a chvilku za stálého míchání osmažíme společně.
3. Přisypeme rýži a asi tři minuty mícháme. Pak zalijeme částí vývaru, osolíme, okořeníme a za občasného promíchání vaříme. Podle potřeby postupně doléváme další vývar, často mícháme, aby se rýže nepřichytila ke dnu.
4. Až je rýže téměř měkká, přidáme hrášek, pokrájenou cibulku, lžíci másla a dovaříme doměkka.
5. Na talíři posypeme strouhaným sýrem (čedar, gouda, ...)
Autor: Jitka
Risotto, nebo česky kuřecí rizoto je tradiční italské rýžové jídlo. Rizoto s kuřecím masem, paprikami a hráškem je dietním pokrmem, který se hodí k obědu i k večeři.
Nejlepší recept
328
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ