Kuřecí rizoto

13.08 2015|Rizoto

Rizoto s kuřecím masem, paprikami a hráškem je dietním pokrmem, který se hodí k obědu i k večeři.

Ingredience na rizoto s kuřecím masem:

pro 4 osoby
150 kcal na 100 g
50 min.
  • 300 g kulatozrnné rýže
  • 1 litr vývaru
  • 500 g kuřecího masa
  • po půlce červené a žluté papriky
  • 4 jarní cibulky
  • 2 hrsti zeleného hrášku
  • sůl
  • mletá paprika
  • mletý pepř
  • muškátový květ
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • sýr

Příprava rizota s kuřecím masem:


1. Rýži propláchneme horkou vodou a necháme okapat, maso a papriky pokrájíme na malé kousky.

2. Na oleji a lžíci másla opečeme maso až zbělá. Přidáme mletou papriku, pokrájenou papriku a chvilku za stálého míchání osmažíme společně.

3. Přisypeme rýži a asi tři minuty mícháme. Pak zalijeme částí vývaru, osolíme, okořeníme a za občasného promíchání vaříme. Podle potřeby postupně doléváme další vývar, často mícháme, aby se rýže nepřichytila ke dnu.

4. Až je rýže téměř měkká, přidáme hrášek, pokrájenou cibulku, lžíci másla a dovaříme doměkka.

5. Na talíři posypeme strouhaným sýrem (čedar, gouda, ...)

Autor: Jitka

Risotto, nebo česky kuřecí rizoto je tradiční italské rýžové jídlo. Rizoto s kuřecím masem, paprikami a hráškem je dietním pokrmem, který se hodí k obědu i k večeři.
Nejlepší recept

 327 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ