Šafránové rizoto
Rizoto se šunkou a hráškem
Rizoto se surimi tyčinkami
Zeleninové rizoto s houbami
Rýžový nákyp s brokolicí
Rizoto z mletého masa
Rizoto v troubě
Smažená rýže
Rizoto s lososem a rukolou
Rizoto se šunkou a hráškem
Rizoto se surimi tyčinkami
Zeleninové rizoto s houbami
Rýžový nákyp s brokolicí
Rizoto z mletého masa
Rizoto v troubě
Smažená rýže
Rizoto s lososem a rukolou
Šafránové rizoto

Šafránové rizoto s cherry rajčátky je jednoduchý a bezmasý pokrm, který si pro jeho krasně žlutavou barvu a lahodnou chuť zamilujete na první pohled.
Ingredience na šafránové rizoto:
- 300 g kulatozrnné rýže
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- špetka šafránu
- 1 litr zeleninového vývaru
- 250 g cherry rajčátek
- 200 g zeleného hrášku
- pár snítek tymiánu
- 20 g másla
- 50 g parmezánu
- sůl
- mletý pepř
Příprava šafránového rizota:
1. Oloupanou najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zesklovatění.
2. Přisypeme rýži a za stálého míchání osmažíme až zbělá.
3. Vmícháme šafrán, zalijeme vínem a promícháme. Na mírném plameni pomalu vaříme, postupně doléváme vývar. Vývaru jenom tolik, aby byla rýže těsně ponořená. Teprve až se voda vsákne do rýže, přidáme další vývar. Občas promícháme. Toto opakujeme do změknutí rýže, asi 20-25 minut.
4. Až je rýže měkká, přisypeme hrášek a přepůlená rajčátka. Promícháme a necháme ještě asi 3 minuty povařit. Odstavíme.
5. Vmícháme máslo, nastrouhaný sýr a na kousky natrhaný tymián. Podle chuti dosolíme a opepříme.
Autor: Iva
Šafránové rizoto je v Itálii velice populární. Je oblíbené pro svou krásně žlutou barvu a lahodnou chuť. Šafránové rizoto je ideální v
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ