Chačapuri

13.08 2015|Přílohy

Pro ty, kdo nevědí, co jsou to chačapuri, máme malé vysvětlení. Chačapuri jsou gruzínské chlebové placky se sýrem. Recept na chačapuri je zcela jednoduchý, proto se ho nebojte.

Ingredience na chačapuri:

Těsto:
  • 500 g hladké mouky
  • 150 ml mléka
  • 3 vejce
  • 60 g rozpuštěného vlažného másla
  • 1 lžička soli
  • 20 g čerstvého nebo 5 g instatního droždí
Náplň:
  • 280 g balkánského sýra
  • 140 g mozzarelly
  • 1 lžíce másla
Dále:
  • 1 žoutek
  • 1 lžíce mléka
  • kousek másla

Příprava chačapuri:


1. Těsto vypracujeme ručně vařečkou nebo v robotu či v domácí pekárně. Necháme nakynout.

2. Balkánský sýr rozdrobíme, mozzarellu nakrájíme na kostičky a oba sýry promícháme s malými kousíčky másla.

3. Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny.

4. Jednu část těsta zploštíme a rukama roztáhneme na placku. Navršíme na ni polovinu náplně a zabalíme jako velkou buchtu. Položíme spojem na plech s papírem na pečení a rukama opatrně pomalu rozmačkáváme na co největší placku.

5. Potřeme ji žloutkem rozmíchaným s mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C.

6. Pečeme do zezlátnutí, 10-15 minut.

7. Ihned po vytažení z trouby potřeme máslem.

8. Druhou část těsta zpracujeme stejným způsobem. Těsto také můžeme dát zabalené ve fólii do ledničky a druhou placku upéct až další den.

Autor: Lída

Chačapuri. Pro ty, kdo nevědí, co jsou to chačapuri, máme malé vysvětlení. Chačapuri jsou gruzínské chlebové placky se sýrem. Recept na chačapuri je zcela jednoduchý, proto se ho nebojte.
Nejlepší recept

 324 
  Komentáře ( 2 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Radka|19.06 2018 18:55
Lidka, veľmi zlé cesto. Na chačapuri sa ani zďaleka nepodobá. Nedoporučujem.
Odpovědět
 0 
Petra|20.04 2019 19:39
Testo bylo, vlacne a moc dobre. Dekuji za recept
Odpovědět
 1