Recept na domácí kečup

Zásadní mínus kupovaných kečupů spočívá v tom, že je do nich přidáváno příliš mnoho cukru a konzervantů. Právě proto vám doporučujeme recept na domácí kečup z přírodních produktů.

Ingredience na domácí kečup:

  • 400 g rajčatového pyré
  • 100 g datlí bez pecek
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 6 lžic vody
  • 1/2 zeleninového bujonu

Příprava domácího kečupu:

1. Do hluboké pánve dejte rajčatovou pastu. Přidejte datle, vodu a jablečný ocet.

2. Dále přidejte oloupaný a nadrobno nakrájený česnek, bujon, sůl a pepř.

3. Za stálého míchání doveďte na mírném ohni k varu. Přikryjte pokličkou a vařte 10 – 15 minut.

4. Pánev sejměte z plotny a vytvořenou hmotu nechte vychladnout. Poté vše rozmixujte v mixéru, dokud nevznikne omáčka.

5. Pokud se vám kečup zdá příliš řídký, vlijte ho zpátky na pánev a ještě chvilku povařte. Uchovávejte v ledničce ne déle, jak týden.

Autor: Tar

Recept na domácí kečup. Domácí kečup je nejen dobrý, ale i zdravý. Neobsahuje žádné konzervanty a jeho chuť si zamilujete. Domácí kečup z rajčat a datlí.
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ