Cizrnový hummus se sladkým bramborem a ořechy
Recept na domácí kečup
Luxusní avokádová pomazánka
Lahodná cibulová marmeláda k masu
Jak uvařit pravý hummus
8 lahodných dresinků místo majonézy
7 originálních marinád na grilování
Tkemali - tradiční gruzínská omáčka ze švestek k masu i zelenině
Recept na domácí kečup
Luxusní avokádová pomazánka
Lahodná cibulová marmeláda k masu
Jak uvařit pravý hummus
8 lahodných dresinků místo majonézy
7 originálních marinád na grilování
Tkemali - tradiční gruzínská omáčka ze švestek k masu i zelenině
Cizrnový hummus se sladkým bramborem a ořechy
Existuje mnoho zajímavých receptů na hummus. Se zachováním základu z cizrny a tahini je možné si pohrát s doplňujícími ingrediencemi a přidat například batáty. Výsledná chuť stojí zato.
Ingredience na hummus se sladkým bramborem:
- 1 batáta
- 500 g sterilizované cizrny
- 50 g tahini
- 50 g sojové smetany
- 2 stroužky česneku
- pár větviček koriandru
- lžička drceného kmínu
- 2 limetky
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř dle chuti
Příprava hummusu:
1. Batáty očistěte a nařežte na kostky. Dejte na plech (pokrytý pečícím papírem), posolte, popepřete a pokapejte olivovým olejem.
2. Pečte batáty v předem zahřáté troubě na 180 stupňů 15 – 20 minut.
3. Dejte cizrnu do sítka a přesypte do mixéru. Rozmělněte cizrnu v pyré. Přidejte oloupané stroužky česneku, tahini, smetanu a šťávu ze dvou limetek. Ještě jednou vše rozmixujte v mixéru.
4. Nakonec přidejte kostky pečeného sladkého bramboru, sůl, pepř a olivový olej. Šlehejte, dokud nezískáte sourodou konzistenci.
5. Před podáváním ozdobte hummus čerstvým koriandrem. Uchovávejte hummus v ledničce ne déle, než 5 dní.
Autor: Tar
Cizrnový hummus se sladkým bramborem a ořechy. Hummus z cizrny a sladkých brambor je vynikající s pita chlebem a olivami.
Nejlepší recept
305
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ