Jak uvařit pravý hummus
Pohanková pomazánka
Lilková pomazánka k masu i na pečivo
Rybí pomazánka ze sardinek
Domácí rajčatová salsa
Lahodná cibulová marmeláda k masu
Luxusní avokádová pomazánka
Recept na domácí kečup
Cizrnový hummus se sladkým bramborem a ořechy
Pohanková pomazánka
Lilková pomazánka k masu i na pečivo
Rybí pomazánka ze sardinek
Domácí rajčatová salsa
Lahodná cibulová marmeláda k masu
Luxusní avokádová pomazánka
Recept na domácí kečup
Cizrnový hummus se sladkým bramborem a ořechy
Jak uvařit pravý hummus
Hummus dobyl celý svět jako chutné občerstvení a překvapivě výživné vegetriánské jídlo. Dnes se zaměříme na to, jak si připravit pravý hummus. Ukážeme si dvě varianty přípravy hummusu, jednu ze syrové cizrny a druhou z konzrevované cizrny.
Ingredience na hummus:
- 175 g suché cizrny nebo 290 g konzervované cizrny
- 1 lžíce sody na namáčení cizrny
- 1/4 lžičky sody na vaření cizrny
- 50-70 g tahini pasty
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mořské soli
- 1 lříce olivového oleje
- petrželová nať na ozdobení
Přírava hummusu ze suché cizrny:
1. Cizrnu dejte do velkého hrnce, přidejte lžíci sody, zalijte vodou pokojové teploty a nechte uležit 12 hodin, nejlépe přes noc.
2. Druhý den cizrnu sceďte, opláchněte a znovu zalijte čistou vodou pokojové teploty. Opět nechte uležet asi 4 hodiny.
3. Cizrnu opět zceďte a opláchněte. Vodu si dejte bokem. Nyní je připravena na vaření.
4. Dejte cizrnu do velkého hrnce, nalijte do něj vodu tak, aby měla cizrna nad sebou ještě 2 cm vody, přidejte špetku jedlé sody, zakryjte a vařte.
5. Vaříme 1-1,5 hodiny, dokud není cizrna měkka. Dále pokračujte podle následujícího návodu.
Příprava hummusu z konzervované cizrny.
1. Odložte si hrst cizrny z konzervy a zbytek rozmixujte dohladka v mixéru.
2. V případě potřeby přidejte vodu, která vám zůstala z vařené cizrny, abyste vytvořili homogenní kaši. Nechte zchladnout asi 15-20 minut.
3. Přidejte tahini, citronovou šťávu, oloupaný a nadrcený česnek, kmín, sůl a lžíci olivového oleje. Vše dobře promíchejte. V případě potřeby přidejte vodu z uvažené cizrny.
4. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Podáváme posypané zbývající konzervovanou cizrnou, nakrájenou petrželovou natí a polité olivovým olejem dle libosti.
Jak uvařit pravý hummus. Dnes se zaměříme na to, jak si připravit pravý hummus. Ukážeme si dvě varianty přípravy hummusu, jednu ze syrové cizrny a druhou z konzrevované cizrny.
Nejlepší recept
345
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ