Domácí rajčatová salsa

Domácí rajčatová salsa

Salsa patří mezi oblíbené omáčky v Mexiku, Itálií či Španělsku. Pikantní studené omáčky ze sýrové zeleniny jsou stále populárnější. Podávají se ke grilovaném pokrmům, vařenému masu nebo těstovinám. Zvlášť osvěžující jsou v horkých letních dnech. Máme pro vás tip na domácí rajčatovou salsu.

Ingredience na rajčatovou salsu:

  • 8 rajčat
  • 1 cibule
  • 1 citron
  • 0,5 dl bílého vína
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • malý svazek čerstvé petrželky
  • nať čerstvého celeru nebo koriandru
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžička kmínu
  • sůl, cukr dle chuti

Příprava rajčatové salsy:

Cibuli oloupejte, nakrájejte na jemno a dejte do mísy. Oloupaný česnek, prolisujte a přidejte k cibuli.Rajčata omyjte, křížem nakrojte a spařte ve vroucí vodě. Slupka se lehce odstraní. Pak rajčata nakrejte na drobno. Kousky rajčat přidejte k cibuli s česnekem a vše promíchejte a přidejte mletý kmín. Zelenou perželku a koriandr nebo celer nasekejte a přidejte do misky k ostatní zelenině. Chilli papričku rozpulte, pečlivě vykrojte stopku a semeník, jemně rozsekejte a přidejte k směsi. Do sklenice vymačkejte citronovou šťávu, přilijte víno, osolte, ochuťte cukrem a rozšlehejte. Zálivku vmíchejte do rajčatové salsy, zakápněte trochou oleje a pak vychlaďte.

Autor: Mirka

Domácí rajčatová salsa. Vyzkoušejte domácí rajčatovou salsu, které je výborná k masům i k přílohám. Příprava domácí rajčatové salsy je..
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ