Lahodná cibulová marmeláda k masu

Lahodná cibulová marmeláda k masu

Cibulovou marmeládu můžete připravit s medem, bylinkami nebo nahradit červenou cibuli za bílou. Výtečná cibulová marmeláda s úžasnou texturou se dokonale hodí ke grilovanému masu nebo do hamburgeru.

Ingredience cibulovou marmeládu:

  • 2 kg červené cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 140 g másla
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 140 g třtinového cukru
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • špetka chilli
  • 450 červeného vína
  • 350 červeného vinného octa
  • 200 ml koňaku
  • sůl a pepř

Příprava cibulové marmelády:


1. Nakrájejte cibuli na tenké polokroužky

2. Rozpusťte máslo a olivový olej na středním plamenu v pánvi se silným dnem. Na pánev dejte všechnu cibuli a česnek a promíchejte.

3. Cibuli posypejte cukrem a lístky tymiánu. Dochuťte solí a pepřem. Přidejte chilli.

4. Dobře promíchejte a snižte teplotu. Vařte 40-50 minut za občasného míchání. Cibule by měla být měkká a lepkavá. Veškerá tekutina se odpaří a cibule by se měla lehce přichytit.

5. K cibuli přilijte víno, ocet a koňak. Nechte vařit na mírném ohni, poté zvyšte teplotu a za častého míchání vařte 25-30 minut. Tekutina by se měla svařit na 2/3 a cibule získá tmavě červenou barvu.

6. Chladnou cibulovou marmeládu dejte do sterilizovaných sklenic. Takto uloženou potravinu můžete skladovat v lednici až 3 měsíce.

Autor: Jad

Lahodná cibulová marmeláda k masu. Cibulovou marmeládu můžete připravit s medem, bylinkami nebo nahradit červenou cibuli za bílou. Výtečná cibulová marmeláda s úžasnou texturou
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ