7 originálních marinád na grilování
8 lahodných dresinků místo majonézy
Cizrnový hummus se sladkým bramborem a ořechy
Recept na domácí kečup
Luxusní avokádová pomazánka
Tkemali - tradiční gruzínská omáčka ze švestek k masu i zelenině
8 lahodných dresinků místo majonézy
Cizrnový hummus se sladkým bramborem a ořechy
Recept na domácí kečup
Luxusní avokádová pomazánka
Tkemali - tradiční gruzínská omáčka ze švestek k masu i zelenině
7 originálních marinád na grilování
Připravujte gril, chystejte špízy: dnes jsme si pro vás připravili nejlepší recepty na marinády. Vyberte si, se kterou marinádou připravíte hlavní jídlo vašeho dalšího pikniku!
1. Pikantní marináda s hořčicí a vínem
Vynikající aromatická variace na téma hořčicových marinád na maso, které jsou jistou výhrou v loterii.Ingredience na pikantní marinádu z hořčice a vína:
- 1 hrnek dijonské hořčice
- ½ hrnku suchého bílého vína
- 3 polévkové lžíce hořčičného prášku
- 4 polévkové lžíce olivového oleje
- 4 polévkové lžíce šalvěje
- 3 polévkové lžíce estragonu
- Pepř dle chuti
- Med dle chuti
Příprava:
1. Všechny ingredience promíchejte v mixéru, dokud nevznikne hladká hmota.2. Maso směsí potřete a nechte jej v marinádě alespoň jednu hodinu.
2. Česneková marináda na kuře
Tento recept se může zdá až velice prostý a konzervativní, ale naše česneková marináda vás příjemně překvapí svou jednoduchou přípravou a elegantní chutí.Ingredience na česnekovou marinádu na kuře:
- 3 lžíce olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- 3 stroužky česneku
- 1,5 lžíce oregana
- sůl a pepř dle chuti
Příprava česnekové marinády na kuře:
1. Všechny ingredience smíchejte v mixéru, dokud nevznikne hladká hmota.2. Naložte kuře do marinády, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Minimální doba marinování je 20 minut, optimální doba je hodina a půl.
3. Marináda se sezamem na jehněčí
Dobře připravit jehněčí je velmi, velmi těžké. Pokud chcete zvýšit své šance na úspěch, zkuste uvařit maso v této voňavé marinádě.Ingredience na marinádu na jehněčí:
- 150 g jemně nasekaného koriandru
- 150 g na jemno nakrájeného česneku
- šťávu z jednoho citronu
- 200 g sezamu
- 270 ml rostlinného oleje
- sůl a kajenský pepř dle chuti
- 3/4 hrnku vody
Příprava marinády na jehněčí:
1. Rozmělněte koriandr a česnek, v mixéru rozmixujte do homogenní hmoty sezamové semena s vodou.2. Ke vzniklé pastě přidejte rozmělněný česnek a koriandr, citronovou šťávu, olej, sůl a pepř. Znova promíchejte.
3. Nakládané maso nechte odstát na 4 hodiny.
4. Ananasovo–citrusová marináda
Tato výrazná a šťavnatá marináda je skvělá jak na ryby, tak i na maso a kuře. Každému jídlu dodá jedinečný nádech svěžesti a významnosti.Ingredience na ananasovo-citrusovou marinádu:
- šťáva z jednoho pomeranče
- šťáva a nastrouhaná kůra ze dvou limetek
- šťáva a nastrouhaná kůra z citronu
- hrnek ananasového džusu
- lžíce soli
Příprava ananasovo-citrusové marinády:
1. Všechny ingredience promíchejte ve velké míse, dokud nevznikne jednotná hmota.2. Marinujte maso nebo drůbež asi 3 hodiny. U ryb stačí půl hodiny.
5. Jemná marináda na drůbež
K jemnému drůbežímu masu – jemná marináda! Doporučujeme vám připravit ji s voňavými bylinkami a jako základ použít kefír.Ingredience na grilovací marinádu na drůbež:
- 500 ml plnotučného kefíru
- 2 zelené chilli papričky bez semen
- 80 g čerstvého nakrájeného kořene
- 4 stroužky nasekaného česneku
- 6 lžic rostlinného oleje
- 2 lžíce římského kmínu
- 1,5 lžíce koriandru
- sůl a pepř
Příprava marinády na kuře:
1. Všechny ingredience, kromě kefíru a koření, rozmixujte v mixéru, dokud nevznikne jednotná hmota.2. Do směsi nalijte kefír, přidejte koření, sůl a pepř. Znova vše promíchejte.
3. Drůbeží maso nechte v marinádě po dobu asi 6 – 8 hodin.
6. Klasická rybí marináda
Ryba je sama o sobě, jak se říká, jídlo s „charakterem“, proto by marináda neměla přebít její jemnou chuť. Navrhujeme vám udělat tuto univerzální klasickou marinádu.Ingredience na marinádu na ryby:
- 2 stroužky rozmělněného česneku
- 12 lžic olivového oleje
- 2 lžíce bazalky
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce citronové šťávy
- 3 lžíce jemně nasekané petrželky
Příprava marinády na ryby:
1. Veškeré ingredience smíchejte v míse.2. Rybu potřete marinádou a přeneste ji na potravinářskou fólii. Nechte v chladničce po dobu 1 hodiny.
7. Citronovo–zázvorová marináda na krevety
Krevety prostě milujeme a v této marinádě budou ještě chutnější. Zamilujete se do jemné vůně skořice a pikantních tónů papriky.Ingredience na marinádu na krevety:
- hrnek olivového oleje
- hrnek bílého vína
- 1-2 cibule nakrájené na jemno
- 5 stroužků na drobno nakrájeného česneku
- 3 lžíce zázvoru
- 2 lžičky cukru
- 3-4 kusy skořice
- sůl a pepř dle chuti
- čerstvou citronovou šťávu
- čerstvou pomerančovou šťávu
- kůru z jednoho citronu a jednoho pomeranče
- 6 lžic sladké papriky
Příprava marinády na krevety:
1. Šťávy z ovoce zahřejte v hrnci nad slabým ohněm, přidejte víno a doveďte k varu, dokud kapalina nevyvře asi na polovinu.2. Ve velké misce důkladně promíchejte všechny ostatní přísady, přidejte k nim citrusovou směs a znovu promíchejte, dokud nevznikne jednotná hmota.
3. Krevety nechte v marinádě půl hodiny
Autor: Tar
7 originálních marinád na grilování. Grilujete maso, ryby nebo třeba krevety? Vyberte si správnou marinádu, které vašemu pokrmu dodá tu správnou chuť
Nejlepší recept
305
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Alex|30.10 2018 01:13
Super!
Odpovědět
3