Zeleninová polévka z Provence

28.02 2015|Polévky
Zeleninová polévka z Provence

Zeleninová polévka z Provance přinese do vašeho domova kouzlo Francie. Pro Česko netradiční kombinaci polévkové zeleniny si určitě oblíbíte.

Zeleninová polévka pro 6 osob

Doba přípravy: hodina a půl

Ingredience na zeleninovou polévku:

  • 1 lilek (375 g)
  • 2 velké cukety (375 g)
  • 1 velká červená paprika
  • 30 ml olivového oleje
  • 250 g rajčat
  • 4 velké šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 stonky čerstvého oregana
  • 5 stonků čerstvé bazalky
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 litr kuřecího vývaru

Příprava zeleninové polévky:

Lilek očistíme a podélně rozpůlíme. Dužinu nakrájíme na kostky, řežeme téměř až ke slupce. Hodně posolíme a necháme asi 30 minut potit, aby se lilek zbavil hořké příchuti. Cukety omyjeme a podélně rozkrojíme. Papriky očistíme a rozpůlíme. Předehřejeme troubu na  180 stupňů. Lilek opláchneme. Všechnu zeleninu položíme na plech a potřeme z obou stran olejem. Osolme a opepříme. Pečeme v troubě 25 minut. Na pekáč přidáme rajčata, šalotku a česnek a pečeme do změknutí (opět asi 25 minut). Natrháme lístky oregana a bazalky, trochu bazalky necháme na zdobení. Necháme zeleninu vychladnout,vyjmeme dužinu ze slupek, nakrájíme, rozmixujeme a dáme do hrnce. Vmícháme citronovou šťávu, kuřecí vývar, oregano a bazalku. Vaříme 10 minut. Zeleninovou polévku ozdobíme bazalkou a podáváme se sezamovými tyčinkami.

Autor: Jada

Zeleninová polévka z Provance přinese do vašeho domova kouzlo Francie. Pro Česko netradiční kombinaci polévkové zeleniny si určitě oblíbíte. Zeleninová polévka z Provence
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ