Zeleninová polévka z Provence
Krémová cuketová polévka
Nejlepší dýňová polévka
Zeleninová polévka s rýží
Miso polévka s tofu
Pikantní špenátová polévka
Fazolová polévka od babičky
Pravá francouzská cibulačka
Rýžová polévka s houbami
Krémová cuketová polévka
Nejlepší dýňová polévka
Zeleninová polévka s rýží
Miso polévka s tofu
Pikantní špenátová polévka
Fazolová polévka od babičky
Pravá francouzská cibulačka
Rýžová polévka s houbami
Zeleninová polévka z Provence

Zeleninová polévka z Provance přinese do vašeho domova kouzlo Francie. Pro Česko netradiční kombinaci polévkové zeleniny si určitě oblíbíte.
Zeleninová polévka pro 6 osob
Doba přípravy: hodina a půlIngredience na zeleninovou polévku:
- 1 lilek (375 g)
- 2 velké cukety (375 g)
- 1 velká červená paprika
- 30 ml olivového oleje
- 250 g rajčat
- 4 velké šalotky
- 4 stroužky česneku
- 2 stonky čerstvého oregana
- 5 stonků čerstvé bazalky
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 litr kuřecího vývaru
Příprava zeleninové polévky:
Lilek očistíme a podélně rozpůlíme. Dužinu nakrájíme na kostky, řežeme téměř až ke slupce. Hodně posolíme a necháme asi 30 minut potit, aby se lilek zbavil hořké příchuti. Cukety omyjeme a podélně rozkrojíme. Papriky očistíme a rozpůlíme. Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Lilek opláchneme. Všechnu zeleninu položíme na plech a potřeme z obou stran olejem. Osolme a opepříme. Pečeme v troubě 25 minut. Na pekáč přidáme rajčata, šalotku a česnek a pečeme do změknutí (opět asi 25 minut). Natrháme lístky oregana a bazalky, trochu bazalky necháme na zdobení. Necháme zeleninu vychladnout,vyjmeme dužinu ze slupek, nakrájíme, rozmixujeme a dáme do hrnce. Vmícháme citronovou šťávu, kuřecí vývar, oregano a bazalku. Vaříme 10 minut. Zeleninovou polévku ozdobíme bazalkou a podáváme se sezamovými tyčinkami.Autor: Jada
Zeleninová polévka z Provance přinese do vašeho domova kouzlo Francie. Pro Česko netradiční kombinaci polévkové zeleniny si určitě oblíbíte. Zeleninová polévka z Provence
Nejlepší recept
339
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ