Nejlepší dýňová polévka

28.02 2015|Polévky

Dýňová polévka je ideální na podzim v dýňové sezóně. Vzhledem k dostupnosti dýní přes rok, si ji však můžete dopřát kdykoliv.

Příprava polévky pro 6 osob

Doba přípravy: hodina a 10 minut

Ingredience na dýňovou polévku:

pro 6 osob
100 kcal na 100 g
70 min.
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2,5 cm kořene zázvoru
  • 1,4 kg dýně
  • 2-3 jablka
  • 1 lžíce kari
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 45 g másla
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 60 ml jablečného džusu

Příprava polévky:

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme a nakrájíme na kostičky i dýni a jablka. Jablka si dáme stranou do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek a zázvor. Smažíme, dokud cibule nezměkne (2-3 minuty).

Přidáme dýni a jablka. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 40 minut. Polévku poté odstavím, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Pak znovu ohřejeme a přidáme džus. Jeli dýňová polévka příliš hustá, přidáme trochu vývaru.

Na závěr dýňovou polévku přidáme kari a polévku dochutíme. Pár minut povaříme a je hotovo. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Výborná dýňová polévka je vhodná nejen pro vegetariány. Přestože je dýňová polévka velmi jednoduchá na přípravu, její chuť je opravdu delikátní.
Nejlepší recept

 337 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ