Nejlepší dýňová polévka
Zeleninová polévka s rýží
Miso polévka s tofu
Nejlepší česnečka se sýrem, kterou znám
Maminčina hrachová polévka
Krémová cuketová polévka
Zeleninová polévka z Provence
Pikantní špenátová polévka
Fazolová polévka od babičky
Zeleninová polévka s rýží
Miso polévka s tofu
Nejlepší česnečka se sýrem, kterou znám
Maminčina hrachová polévka
Krémová cuketová polévka
Zeleninová polévka z Provence
Pikantní špenátová polévka
Fazolová polévka od babičky
Nejlepší dýňová polévka
Dýňová polévka je ideální na podzim v dýňové sezóně. Vzhledem k dostupnosti dýní přes rok, si ji však můžete dopřát kdykoliv.
Příprava polévky pro 6 osob
Doba přípravy: hodina a 10 minutIngredience na dýňovou polévku:
pro 6 osob
100 kcal na 100 g
70 min.
100 kcal na 100 g
70 min.
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2,5 cm kořene zázvoru
- 1,4 kg dýně
- 2-3 jablka
- 1 lžíce kari
- šťáva z 1/2 citronu
- 45 g másla
- 1 litr kuřecího vývaru
- 60 ml jablečného džusu
Příprava polévky:
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme a nakrájíme na kostičky i dýni a jablka. Jablka si dáme stranou do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek a zázvor. Smažíme, dokud cibule nezměkne (2-3 minuty).Přidáme dýni a jablka. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 40 minut. Polévku poté odstavím, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Pak znovu ohřejeme a přidáme džus. Jeli dýňová polévka příliš hustá, přidáme trochu vývaru.
Na závěr dýňovou polévku přidáme kari a polévku dochutíme. Pár minut povaříme a je hotovo. Dobrou chuť!
Autor: Jada
Výborná dýňová polévka je vhodná nejen pro vegetariány. Přestože je dýňová polévka velmi jednoduchá na přípravu, její chuť je opravdu delikátní.
Nejlepší recept
338
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ