Nejlepší dýňová polévka

28.02 2015|Polévky
Nejlepší dýňová polévka

Dýňová polévka je ideální na podzim v dýňové sezóně. Vzhledem k dostupnosti dýní přes rok, si ji však můžete dopřát kdykoliv.

Příprava polévky pro 6 osob

Doba přípravy: hodina a 10 minut

Ingredience na dýňovou polévku:

pro 6 osob
100 kcal na 100 g
70 min.
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2,5 cm kořene zázvoru
  • 1,4 kg dýně
  • 2-3 jablka
  • 1 lžíce kari
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 45 g másla
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 60 ml jablečného džusu

Příprava polévky:

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme a nakrájíme na kostičky i dýni a jablka. Jablka si dáme stranou do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, přidáme cibuli, česnek a zázvor. Smažíme, dokud cibule nezměkne (2-3 minuty).

Přidáme dýni a jablka. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni pod poklicí asi 40 minut. Polévku poté odstavím, necháme trochu vychladnout a rozmixujeme. Pak znovu ohřejeme a přidáme džus. Jeli dýňová polévka příliš hustá, přidáme trochu vývaru.

Na závěr dýňovou polévku přidáme kari a polévku dochutíme. Pár minut povaříme a je hotovo. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Výborná dýňová polévka je vhodná nejen pro vegetariány. Přestože je dýňová polévka velmi jednoduchá na přípravu, její chuť je opravdu delikátní.
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ