Miso polévka s tofu

28.02 2015|Polévky

Miso polévka s tofu a zeleninou je chloubou východní kuchyně. Ingredience jsou celkem dobře k sehnání a příprava je celkem jednoduchá.

Miso polévka s tofu pro 4 osoby:

Ingredience na miso polévku s tofu:
  • 40 g sušených shitake hub
  • 1 svazek jarních cibulek
  • 1 mrkev
  • 150 g zeleniny dle výběru (mangold, špenát, bambusové nebo sójové výhonky)
  • olej
  • 200 g tofu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1-2 lžíce pasty miso
  • 1/2 svazku pažitky

Příprava miso polévky s tofu:

Houby namočíme na 30 minut do studené vody. Pak je propláchneme pod studenou tekoucí vodou, odstraníme nožky a hlavičky a nakrájíme je na jemné proužky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na tenké kroužky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Ve woku zahřejeme olej a v něm opečeme všechnu zeleninu, zalijeme ji vývarem a asi 10 minut povaříme. Tofu nakrájíme na kostky a vysypeme do polévky. Nakonec vmícháme miso a před podáváním posypeme polévku roličkami pažitky a polévka miso se zeleninou je hotova.

Autor: Jad

Miso polévka s tofu a zeleninou je chloubou východní kuchně. Ingredience jsou celkem dobře k sehnání a příprava je celkem jednoduchá. Miso polévka s tofu
Nejlepší recept

 336 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ