Vynikající cizrnová polévka
Rychlá špenátová polévka z mraženého špenátu
Maminčina hrachová polévka
Nejlepší česnečka se sýrem, kterou znám
Miso polévka s tofu
Zeleninová polévka s rýží
Rychlá špenátová polévka z mraženého špenátu
Maminčina hrachová polévka
Nejlepší česnečka se sýrem, kterou znám
Miso polévka s tofu
Zeleninová polévka s rýží
Vynikající cizrnová polévka
Cizrnová polévka má rozhodně něco do sebe. Cizrna patří k nejhodnotnějším luštěninám. Je dobrým zdrojem lysinu, obsahuje vitamín E a pozoruhodné množství kysliny pangamové. Proto neváhejte a udělejte si jednou za čas i cizrnovou polévku.
Cizrnová polévka pro 6 osob:
Doba přípravy: 30 minutIngredience na cizrnovou polévku:
Pro 4 osoby
64 kcal
64 kcal
- 200 g cizrny
- půl mrkve
- půl petržele
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- kuřecí nebo zeleninový bujon
Příprava cizrnové polévky:
1. Cizrnu si přes noc namočíme.2. Druhý den cizrnu uvaříme v horké vodě do měkka.
3. Mezitím si osmahneme na drobno nakrájenou cibulku na másle. Jakmile cibulka trochu zrůžoví, přidáme rozmačkaný česnek. Trochu osmahneme, poté přidáme na kostičky nakrájenou petržel a mrkev.
4. Osmažíme a přidáme do vody s cizrnou. Přidáme bujon.
5. Jakmile je cizrna uvařena, rozmixujeme ji ponorným mixérem a rozředíme ji podle potřeby vodou. Přidáme půl kelínku zakysané smetany a ochutíme solí a pepřem.
6. Cizrnová polévka se může podávat s opečenou bagetkou a lžičkou zakysané smetany na ozdobu. Dobrou chuť!
Autor: Jana
Vynikající cizrnová polévka recept. Polévka z cizrny má příjemně nasládlou chuť a má konzistenci klasické hrachové polévky.
Nejlepší recept
345
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Terka|10.05 2020 23:56
Výborná polévka, výtečná a jednoduchá! Vařila jsem podle receptu a všem moc chutnala.
Odpovědět
1