Vynikající cizrnová polévka

15.05 2019|Polévky
Vynikající cizrnová polévka

Cizrnová polévka má rozhodně něco do sebe. Cizrna patří k nejhodnotnějším luštěninám. Je dobrým zdrojem lysinu, obsahuje vitamín E a pozoruhodné množství kysliny pangamové. Proto neváhejte a udělejte si jednou za čas i cizrnovou polévku.

Cizrnová polévka pro 6 osob:

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience na cizrnovou polévku:

Pro 4 osoby
64 kcal
  • 200 g cizrny
  • půl mrkve
  • půl petržele
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř
  • kuřecí nebo zeleninový bujon


Příprava cizrnové polévky:

1. Cizrnu si přes noc namočíme.

2. Druhý den cizrnu uvaříme v horké vodě do měkka.

3. Mezitím si osmahneme na drobno nakrájenou cibulku na másle. Jakmile cibulka trochu zrůžoví, přidáme rozmačkaný česnek. Trochu osmahneme, poté přidáme na kostičky nakrájenou petržel a mrkev.

4. Osmažíme a přidáme do vody s cizrnou. Přidáme bujon.

5. Jakmile je cizrna uvařena, rozmixujeme ji ponorným mixérem a rozředíme ji podle potřeby vodou. Přidáme půl kelínku zakysané smetany a ochutíme solí a pepřem.

6. Cizrnová polévka se může podávat s opečenou bagetkou a lžičkou zakysané smetany na ozdobu. Dobrou chuť!




Autor: Jana

Vynikající cizrnová polévka recept. Polévka z cizrny má příjemně nasládlou chuť a má konzistenci klasické hrachové polévky.
Nejlepší recept

 345 
  Komentáře ( 1 )

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Terka|10.05 2020 23:56
Výborná polévka, výtečná a jednoduchá! Vařila jsem podle receptu a všem moc chutnala.
Odpovědět
 1