Vynikající cizrnová polévka

28.02 2015|Polévky
Vynikající cizrnová polévka

Cizrnová polévka má rozhodně něco do sebe. Cizrna patří k nejhodnotnějším luštěninám. Je dobrým zdrojem lysinu, obsahuje vitamín E a pozoruhodné množství kysliny pangamové. Proto neváhejte a udělejte si jednou za čas i cizrnovou polévku.

Cizrnová polévka pro 6 osob:

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience na cizrnovou polévku:

  • 200 g cizrny
  • půl mrkve
  • půl petržele
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • zakysaná smetana
  • sůl
  • pepř
  • kuřecí nebo zeleninový bujon


Příprava cizrnové polévky:

Cizrnu si přes noc namočíme. Druhý den cizrnu uvaříme v horké vodě do měkka. Mezitím si osmahneme na drobno nakrájenou cibulku na másle. Jakmile cibulka trochu zrůžoví, přidáme rozmačkaný česnek. Trochu osmahneme, poté přidáme na kostičky nakrájenou petržel a mrkev. Osmažíme a přidáme do vody s cizrnou. Přidáme bujon. Jakmile je cizrna uvařena, rozmixujeme ji ponorným mixérem a rozředíme ji podle potřeby vodou. Přidáme půl kelínku zakysané smetany a ochutíme solí a pepřem. Cizrnová polévka se může podávat s opečenou bagetkou a lžičkou zakysané smetany na ozdobu. Dobrou chuť!

Autor: Jad

Vynikající cizrnová polévka. Cizrnová polévka má rozhodně něco do sebe. Cizrna patří k nejhodnotnějším luštěninám. Je dobrým zdrojem lysinu, obsahuje vitamín E a pozoruhodné
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ