Zeleninová polévka s rýží

28.02 2015|Polévky
Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží je typická pro asijskou kuchyni. Jemný a chuťově výtečný vývar z čerstvé zeleniny s rýží je ideální v chladných dnech.

Zeleninová polévka s rýží pro 4 osoby:

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience na zeleninovou polévku s rýží:

  • 2 jarní cibulky
  • 2 velké mrkve
  • 400 g zeleného chřestu
  • 250 g cukrových lusků
  • 2 lžíce oleje
  • mořskou sůl
  • černý pepř
  • 900 ml zeleninového vývaru
  • 600 g celozrnné rýže (den předem vařené)

Příprava zeleninové polévky s rýží:

Jarní cibulky omyjeme, očistíme, světlou část nakrájíme na proužky, zelenou na kroužky a dáme stranou. Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Ostatní zeleninu omyjeme a očistíme. Ve woku zahřejeme olej a za stálého míchání v něm opečeme všechnu zeleninu (kromě kroužků jarní cibulky). Po 4 minutách zeleninu osolíme a opepříme. Přilijeme vývar, vmícháme rýži a přivedeme k varu. Zeleninovou polévku s rýží posypeme kroužky jarní cibulky a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Zeleninová polévka s rýží. Jarní zeleninová polévka s rýží je typická pro asijskou kuchyni. Jemný a chuťově výtečný vývar z čerstvé zeleniny s rýží je ideální v chladných dnech.
Nejlepší recept

 314 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ