Maminčina hrachová polévka

28.02 2015|Polévky

Krémovou hráchovou polévku obvykle připravuji na Vánoce. Občas ale neodolám a uvařím si ji i přes rok. Zde je osvědčený recept podle máminky.

Hrachová polévka pro 6 osob:

Doba přípravy: 40 minut

Ingredience na hrachovou polévku:

  • 200 g hráchu
  • 4 lžíce  másla
  • 5 stroužků česneku
  • 1,5 bujonu
  • sůl
  • pepř
  • 1 velká cibule

Příprava hrachové polévky:

Hrachová polévka je velmi jednoduchá na přípravu. Hrách si přes noc namočíme. Druhý den jej uvaříme ve vodě. Jakmile je uvařený, přidáme do něj kuřecí nebo zeleninový bujon. Mezitím si osmažíme na másle cibulku. Jakmile zrůžoví, přidáme lžičku hladké mouky. Promícháme, aby se nevytvořily hrudky  a vlijeme do hráchové polévky. Do polévky ještě rozmačkáme česnek. Hrachovou polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Přidáme podle potřeby vodu.  Dochutíme solí  pepřem a pár minut ještě povaříme. Podáváme s opečenou bagetkou s česnekovým máslem.

Autor: Jad

Maminčina hrachová polévka. Krémovou hráchovou polévku obvykle připravuji na Vánoce. Občas ale neodolám a uvařím si ji i přes rok. Zde je osvědčený recept podle máminky.
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ