Pikantní špenátová polévka
Zeleninová polévka z Provence
Krémová cuketová polévka
Nejlepší dýňová polévka
Zeleninová polévka s rýží
Fazolová polévka od babičky
Pravá francouzská cibulačka
Rýžová polévka s houbami
Polévka s pórkem
Zeleninová polévka z Provence
Krémová cuketová polévka
Nejlepší dýňová polévka
Zeleninová polévka s rýží
Fazolová polévka od babičky
Pravá francouzská cibulačka
Rýžová polévka s houbami
Polévka s pórkem
Pikantní špenátová polévka
Ostrá špenátová polévka je variací na klasickou špenátovou polévku. Hlavní ingrediencí je čerstvý špenát, řeřicha a roketa, díky čemuž docílíte opravdu výtečné chuti.
Pikantní špenátová polévka pro 6 osob
Doba přípravy: 30 minutIngredience na pikantní špenátovou polévku:
- 375 g špenátu
- 125 g řeřichy
- 125 g rokety
- 2 šalotky
- 45 g másla
- 30 g hladké mouky
- 1,5 l kuřecího vývaru
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 125 ml šlehačky
- šťáva z 1/2 citronu
Příprava pikantní špenátové polévky:
Listy špenátu, řeřichy a rokety otrháme a pečlivě vypereme. Velký hrnec naplníme slanou vodou, přivedeme k varu, vložíme listy a vaříme 1-2 minuty. Poté je necháme na sítku okapat a ihned opláchneme ve studené vodě. Opět je necháme okapat. Když zelené listy vychladnou, vyždímáme je a rozmixujeme. Šalotku nasekáme a osmahneme ji v hrnci na másle do měkka (2-3 minuty). Přidáme mouku a další 2-3 minuty smažíme. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme muškátový oříšek a vaříme 2 minuty. Poté přidáme rozmixované listy a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Pikantní špenátovou polévku odstavíme, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.Autor: Jada
Ostrá špenátová polévka je variací na klasickou špenátovou polévku. Hlavní ingrediencí je čerstvý špenát, řeřicha a roketa,..Pikantní špenátová polévka
Nejlepší recept
327
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ