Pikantní špenátová polévka

04.01 2017|Polévky
Pikantní špenátová polévka

Ostrá špenátová polévka je variací na klasickou špenátovou polévku. Hlavní ingrediencí je čerstvý špenát, řeřicha a roketa, díky čemuž docílíte opravdu výtečné chuti.

Pikantní špenátová polévka pro 6 osob

Doba přípravy: 30 minut

Ingredience na pikantní špenátovou polévku:

  • 375 g špenátu
  • 125 g řeřichy
  • 125 g rokety
  • 2 šalotky
  • 45 g másla
  • 30 g hladké mouky
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 125 ml šlehačky
  • šťáva z 1/2 citronu

Příprava pikantní špenátové polévky:

Listy špenátu, řeřichy a rokety otrháme a pečlivě vypereme. Velký hrnec naplníme slanou vodou, přivedeme k varu, vložíme listy a vaříme 1-2 minuty. Poté je necháme na sítku okapat a ihned opláchneme ve studené vodě. Opět je necháme okapat. Když zelené listy vychladnou, vyždímáme je a rozmixujeme. Šalotku nasekáme a osmahneme ji v hrnci na másle do měkka (2-3 minuty). Přidáme mouku a další 2-3 minuty smažíme. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přidáme muškátový oříšek a vaříme 2 minuty. Poté přidáme rozmixované listy a za stálého míchání přivedeme téměř k varu. Pikantní špenátovou polévku odstavíme, přidáme citrónovou šťávu a dochutíme solí a pepřem.

Autor: Jada

Ostrá špenátová polévka je variací na klasickou špenátovou polévku. Hlavní ingrediencí je čerstvý špenát, řeřicha a roketa,..Pikantní špenátová polévka
Nejlepší recept

 327 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ