Fazolová polévka od babičky

28.02 2015|Polévky

Fazolová polévka od babičky zahřeje na těle i na duši. Hutná fazolová polévka s vepřovým masem je ideální k obědu i k večeři.

Fazolová polévka od babičky pro 6 osob:

Doba přípravy: do 2 hodin

Ingredience na fazolovou polévku od babičky:

  • 200 g bílých fazolí
  • 250 g vepřového boku (anglické slaniny)
  • 1 bouquet garni
  • 3 l kuřecího vývaru
  • 500 g pórku
  • 175 g tuřínu
  • 3 velké řapíkaté celery
  • 250 g brambor
  • 250 g mrkve
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 125 g červených fazolí
  • 2 stroužky česneku

Příprava fazolové polévky od babičky:

Bílé fazole necháme přes noc namočené ve vodě.  Vepřové opláchneme, vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme deset minut. Do velkého hrnce dáme bílé fazole, vepřové, bouquet garni a 2,5 litru vývaru. Vaříme 10 minut, pak přikryjeme poklicí a na mírném ohni vaříme ještě hodinu. Mezitím očistíme pórek, tuřín, brambory a mrkev a nakrájíme vše na kostičky. Připravíme si česnek, nakrájíme zelí a fazole. Vše vložíme do polévky. Přidáme zbytek vývaru a vaříme, dokud maso nezměkne (asi 1 a 1/2 hodiny). Vyjmeme bouquet garni. Z vepřového odstraníme tuk, nakrájíme maso na malé kostičky a dáme zpět do hrnce. Dochutíme. Fazolovou polévku od babičky podáváme horkou. Dobrou chuť!

Autor: Jada

Fazolová polévka od babičky zahřeje na těle i na duši. Hutná fazolová polévka s vepřovým masem je ideální k obědu i k večeři. Fazolová polévka od babičky se připravuje z
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ