Pravá francouzská cibulačka
Fazolová polévka od babičky
Pikantní špenátová polévka
Zeleninová polévka z Provence
Krémová cuketová polévka
Rýžová polévka s houbami
Polévka s pórkem
Jarní polévka 5 krát jinak
Jak se vaří boršč s kuřecím masem?
Fazolová polévka od babičky
Pikantní špenátová polévka
Zeleninová polévka z Provence
Krémová cuketová polévka
Rýžová polévka s houbami
Polévka s pórkem
Jarní polévka 5 krát jinak
Jak se vaří boršč s kuřecím masem?
Pravá francouzská cibulačka
Už jste někdy vyzkoušeli pravou francouzskou cibulačku? Pokud ne, tak byste to měli rychle napravit. Byla by škoda přijít o tento gurmánský zážitek.
Pravá francouzská cibulačka pro 6 osob
Doba přípravy: 1,5 hodinyIngredience na pravou francouzskou cibulačku:
- 1 kg velkých cibulí
- 60 g másla
- 1,5 l hovězího vývaru
- 2 lžičky cukru
- 250 ml červeného vína
- 1 malá bageta
- 90 g sýra gruyére
Příprava pravé francouzské cibulačky:
Cibuli oloupáme a nakrájíme na kolečka. Dusíme ji na másle 20 až 30 minut pod poklicí na velmi mírném ohni. Vývar vaříme zvlášť, až se jeho objem zmenší o třetinu. Cibuli posypeme cukrem a osmahneme dozlatova na mírném ohni (asi 10-15 minut). Cibule se nesmí připálit, nebo bude polévka hořká. K cibuli přidáme vývar a víno, přikryjeme z části poklicí a vaříme 30 minut. Z bagety připravíme krutony a na hrubo nastrouháme sýr. Francouzskou cibulačku nalijeme do ohnivzdorných misek, rozpálíme gril. Do každé misky dáme dva krutony a posypeme je sýrem. Pak misky položíme pod gril a grilujeme asi 2-3 minuty, dokud sýr nezezlátne. A pravá francouzská cibulačka je hotova. Dobrou chuť!Autor: liv
Pravá francouzská cibulačka. Už jste někdy vyzkoušeli pravou francouzskou cibulačku? Pokud ne, tak byste to měli rychle napravit. Byla by škoda přijít o tento gurmánský zážitek.
Nejlepší recept
322
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ