Pravá francouzská cibulačka

28.02 2015|Polévky

Už jste někdy vyzkoušeli pravou francouzskou cibulačku? Pokud ne, tak byste to měli rychle napravit. Byla by škoda přijít o tento gurmánský zážitek.

Pravá francouzská cibulačka pro 6 osob

Doba přípravy: 1,5 hodiny

Ingredience na pravou francouzskou cibulačku:

  • 1 kg velkých cibulí
  • 60 g másla
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • 2 lžičky cukru
  • 250 ml červeného vína
  • 1 malá bageta
  • 90 g sýra gruyére

Příprava pravé francouzské cibulačky:

Cibuli oloupáme a nakrájíme na kolečka. Dusíme ji na másle 20 až 30 minut pod poklicí na velmi mírném ohni. Vývar vaříme zvlášť, až se jeho objem zmenší o třetinu. Cibuli posypeme cukrem a osmahneme dozlatova na mírném ohni (asi 10-15 minut). Cibule se nesmí připálit, nebo bude polévka hořká. K cibuli přidáme vývar a víno, přikryjeme z části poklicí a vaříme 30 minut. Z bagety připravíme krutony a na hrubo nastrouháme sýr. Francouzskou cibulačku nalijeme do ohnivzdorných misek, rozpálíme gril. Do každé misky dáme dva krutony a posypeme je sýrem. Pak misky položíme pod gril a grilujeme asi 2-3 minuty, dokud sýr nezezlátne. A pravá francouzská cibulačka je hotova. Dobrou chuť!

Autor: Jad

Pravá francouzská cibulačka. Už jste někdy vyzkoušeli pravou francouzskou cibulačku? Pokud ne, tak byste to měli rychle napravit. Byla by škoda přijít o tento gurmánský zážitek.
Nejlepší recept

 321 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ