Jak se vaří boršč s kuřecím masem?

12.04 2015|Polévky
Jak se vaří boršč s kuřecím masem?

Receptů na ukrajinský boršč je celá řada. Dnes si ukážeme, jak připravit boršč s kuřecím masem. Polévku budeme servírovat se zakysanou smetanou a bagetou.

Ingredience na boršč s kuřecím masem:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 větší cibule
  • 1 červená řepa syrová
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce octa
  • kuřecí vývar
  • čerstvá kořenová zelenina (1/4 celeru, 1 petržel, 1 mrkev)
  • hlávkové zelí (asi 1/4 menší hlávky)
  • 3 větší brambory
  • dva stroužky česneku
  • pepř a sůl


Příprava boršče:

Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte na kostičky nakarájené maso a řepu. Vše krátce osmahněte a zaprašte mletou sladkou paprikou. Podlijte kuřecím vývarem. Po chvíli přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu, brambory na kostičky a bobkový list. Vařte, dokud nebudou brambory a řepa měkká. Nakonec zahustěte hladkou moukou, dochuťte sol, pepřem, ocetem a případně i vegetou. Nechte 15 minut uležet a podávejte se lžičkou zakysané smetany a chlebem nebo bagetou.

Autor: Jada

Jak se vaří boršč s kuřecím masem? Receptů na ukrajinský boršč je celá řada. Dnes si připravíme jeden z nich, ovšem místo hovězího masa použijeme maso kuřecí.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ