Čočková polévka z červené čočky a vepřového

26.04 2015|Polévky
Čočková polévka z červené čočky a vepřového

V dnešním receptu si krok za krokem popíšeme přípravu čočkové polévky z červené čočky s vepřovým masem a paprikou. Čočka obsahuje spoustu vitamínů, minerálů, vlákniny a bílkovin, což je ideální kombinace pro vydatný oběd nebo večeři.

Ingredience na čočkovou polévku z červené čočky:

  • 100 g červené čočky
  • 100 g vepřové krkovičky
  • 30 g slaniny
  • bobkový list
  • lžička sladké papriky
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 80 g brambor
  • 80 g mrkve
  • cibule
  • 50 g celeru
  • 2 stroužky česneku
  • koriandr
  • kopr
  • olivový olej
  • sůl

Příprava čočkové polévky z červené čočky:

Cibuli, celer, mrkev, brambory a česnek nakrájejte najemno. Maso nakrájejte na kostky 1x1 cm velké a slaninu na proužky. Slaninu osmahněte na mírném ohni asi 1 minutu, přidejte lžíci oliového oleje, cibuli a maso. Smažte další 3 minuty. Přidejte lžíci olivového oleje, mrkev, celer a brambory. Smažte další dvě minuty a přisypejte sladkou papriku. Přisypte čočku. Přilijte vývar. Přiveďte k varu, osolte, opepřete a vařte na mírném ohni asi 15 minut. Na závěr přidejte česnek a bobkový list. Mírně povařte a sundejte z ohně. Nakrájejte najemno koriandr a kopr. Bylinkami čočkovou polévku ozdobte až na talíři.

Autor: JaDa

Čočková polévka z červené čočky a vepřového. V dnešním receptu si krok za krokem popíšeme přípravu čočkové polévky z červené čočky s vepřovým masem a paprikou. Čočka obsahuje
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ