Kharcho - vydatná a pikantní hovězí polévka z Gruzie
Perská jogurtová polévka
Okurková polévka
Čočková polévka z červené čočky a vepřového
Jak se vaří boršč s kuřecím masem?
Netradiční dýňová polévka s kukuřicí
Sýrová polévka s brokolicí
Zelené gazpacho
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Perská jogurtová polévka
Okurková polévka
Čočková polévka z červené čočky a vepřového
Jak se vaří boršč s kuřecím masem?
Netradiční dýňová polévka s kukuřicí
Sýrová polévka s brokolicí
Zelené gazpacho
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Kharcho - vydatná a pikantní hovězí polévka z Gruzie
Kharcho je tradiční gruzínská polévka z hovězího masa. Je hutná, ostrá a má intenzivní vůni. Kromě hovězího masa obsahuje také vlašské ořechy, švestky, bylinky a česnek. Původní recept je sice z hovězího masa, ale pokud chcete, můžete jej nahradit jehněčím nebo kuřecím masem.
Ingredience na kharcho:
- 1 kg telecí hrudi nebo jiného hovězího
- 200 g vlašských ořechů
- 1 šálek rýže
- 4-5 cibulí
- 1 velký svazek petržele
- 3-4 stroužky česneku
- 1 ostrou papričku
- bobkový list
- sůl, pepř, nové koření
- 2 kusy tklapi nebo 5-6 lžíc švestkového pyré
Příprava kharcho:
1. Hovězí maso nakrájejte a přiveďte k varu v hrnci s vodou. Odstraňte pěnu a vařte 1,5 hodiny. Mezitím namočte tklapi do vody. Pokud nesežene tklapi, můžete jej nahradit švestkovým pyré.2. Cibuli nakrájejte na kousky a přidejte ji k vývaru. Vařte asi 15 minut. Poté přidejte česnek, nasekanou feferonku a ořechy.
3. Kharcho opepřete a osolte. Přidejte čerstvé bylinky a tklapi nebo 5-6 švestkového pyré. Pokud je potřeba, znovu osolte a opepřete. Vařte 10 až 15 minut a můžete podávat.
Autor: JaDa
Kharcho - vydatná a pikantní hovězí polévka z Gruzie. Kharcho je tradiční gruzínská polévka z hovězího masa. Je hutná, ostrá a má intenzivní vůni. Kromě hovězího masa obsahuje také vlašské ořechy, švestky
Nejlepší recept
344
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ