Kharcho - vydatná a pikantní hovězí polévka z Gruzie

13.06 2015|Polévky

Kharcho je tradiční gruzínská polévka z hovězího masa. Je hutná, ostrá a má intenzivní vůni. Kromě hovězího masa obsahuje také vlašské ořechy, švestky, bylinky a česnek. Původní recept je sice z hovězího masa, ale pokud chcete, můžete jej nahradit jehněčím nebo kuřecím masem.

Ingredience na kharcho:

  • 1 kg telecí hrudi nebo jiného hovězího
  • 200 g vlašských ořechů
  • 1 šálek rýže
  • 4-5 cibulí
  • 1 velký svazek petržele
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 ostrou papričku
  • bobkový list
  • sůl, pepř, nové koření
  • 2 kusy tklapi nebo 5-6 lžíc švestkového pyré

Příprava kharcho:

1. Hovězí maso nakrájejte a přiveďte k varu v hrnci s vodou. Odstraňte pěnu a vařte 1,5 hodiny. Mezitím namočte tklapi do vody. Pokud nesežene tklapi, můžete jej nahradit švestkovým pyré.
2. Cibuli nakrájejte na kousky a přidejte ji k vývaru. Vařte asi 15 minut. Poté přidejte česnek, nasekanou feferonku a ořechy.
3. Kharcho opepřete a osolte. Přidejte čerstvé bylinky a tklapi nebo 5-6 švestkového pyré. Pokud je potřeba, znovu osolte a opepřete. Vařte 10 až 15 minut a můžete podávat.

Autor: JaDa

Kharcho - vydatná a pikantní hovězí polévka z Gruzie. Kharcho je tradiční gruzínská polévka z hovězího masa. Je hutná, ostrá a má intenzivní vůni. Kromě hovězího masa obsahuje také vlašské ořechy, švestky
Nejlepší recept

 341 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ