Zelené gazpacho

19.06 2015|Polévky
Zelené gazpacho

Každý, kdo už ochutnal gazpacho ví, že jeho barva je obvykle červená. Dnes pro vás máme zelenou variantu této španělské polévky, která je neméně dobrá.

Ingredience na zelené gazpacho:

  • 5 ks. zelených paprik
  • 4 kusy okurky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • zelená cibule dle chuti
  • petržel dle chuti
  • citronová šťáva dle chuti
  • 50 g strouhanky
  • mořská sůl


Příprava zeleného gazpacha:


1. Zelené papriky potřete olejem a upečte v troubě asi 15 minut na 200 stupňů.

2. Papriky nechte vychladnout a odstraňte jejich kůži.

3. V mixéru rozmixujte okurky, papriky, česnek, petržel, zelenou cibuli, olivové olej, sůl i strouhanku. Mixujte, dokud vám nevznikne haldké pyré.

4. Přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte.

Autor: JaDa

Zelené gazpacho. Každý, kdo už ochutnal gazpacho ví, že jeho barva je obvykle červená. Dnes pro vás máme zelenou variantu této španělské polévky, která je neméně dobrá.
Nejlepší recept

 301 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ