Zelené gazpacho

26.04 2019|Polévky

Gazpacho je španělská zeleninová polévka, podávaná za studena – nejlépe dobře vychlazená. Pochází z Andalusie a je populární zejména v teplých krajinách a během léta. Gazpacho je obvykle červené barvy, my si ale dnes připravíme zelenou variantu slavné polévky. A věřte, že chuťově je stejně dobrá jako červená klasika.

Ingredience:

pro 4 osoby
57 kcal na 100 g
20 min.
  • 5 ks. zelených paprik
  • 4 kusy okurky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • zelená cibule dle chuti
  • petržel dle chuti
  • citronová šťáva dle chuti
  • 50 g strouhanky
  • mořská sůl


Příprava:


1. Zelené papriky potřete olejem a upečte v troubě asi 15 minut na 200 stupňů.

2. Papriky nechte vychladnout a odstraňte jejich kůži.

3. V mixéru rozmixujte okurky, papriky, česnek, petržel, zelenou cibuli, olivové olej, sůl i strouhanku. Mixujte, dokud vám nevznikne hladké pyré.

4. Přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte.

Autor: Nejlepší-recept.cz

Zelené gazpacho. Každý, kdo už ochutnal gazpacho ví, že jeho barva je obvykle červená. Dnes pro vás máme zelenou variantu této španělské polévky, která je neméně dobrá.
Nejlepší recept

 312 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ