Zelené gazpacho
Sýrová polévka s brokolicí
Netradiční dýňová polévka s kukuřicí
Kharcho - vydatná a pikantní hovězí polévka z Gruzie
Perská jogurtová polévka
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Mexická zeleninová polévka
Rajská polévka z protlaku
Guláš z červené řepy
Sýrová polévka s brokolicí
Netradiční dýňová polévka s kukuřicí
Kharcho - vydatná a pikantní hovězí polévka z Gruzie
Perská jogurtová polévka
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Mexická zeleninová polévka
Rajská polévka z protlaku
Guláš z červené řepy
Zelené gazpacho
Gazpacho je španělská zeleninová polévka, podávaná za studena – nejlépe dobře vychlazená. Pochází z Andalusie a je populární zejména v teplých krajinách a během léta. Gazpacho je obvykle červené barvy, my si ale dnes připravíme zelenou variantu slavné polévky. A věřte, že chuťově je stejně dobrá jako červená klasika.
Ingredience:
pro 4 osoby
57 kcal na 100 g
20 min.
57 kcal na 100 g
20 min.
- 5 ks. zelených paprik
- 4 kusy okurky
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- zelená cibule dle chuti
- petržel dle chuti
- citronová šťáva dle chuti
- 50 g strouhanky
- mořská sůl
Příprava:
1. Zelené papriky potřete olejem a upečte v troubě asi 15 minut na 200 stupňů.
2. Papriky nechte vychladnout a odstraňte jejich kůži.
3. V mixéru rozmixujte okurky, papriky, česnek, petržel, zelenou cibuli, olivové olej, sůl i strouhanku. Mixujte, dokud vám nevznikne hladké pyré.
4. Přidejte citronovou šťávu a dobře promíchejte.
Autor: Nejlepší-recept.cz
Zelené gazpacho. Každý, kdo už ochutnal gazpacho ví, že jeho barva je obvykle červená. Dnes pro vás máme zelenou variantu této španělské polévky, která je neméně dobrá.
Nejlepší recept
312
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ