Mexická zeleninová polévka
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Zelené gazpacho
Sýrová polévka s brokolicí
Netradiční dýňová polévka s kukuřicí
Rajská polévka z protlaku
Guláš z červené řepy
Játrové knedlíčky do polévky
Celestýnské nudle do polévky
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Zelené gazpacho
Sýrová polévka s brokolicí
Netradiční dýňová polévka s kukuřicí
Rajská polévka z protlaku
Guláš z červené řepy
Játrové knedlíčky do polévky
Celestýnské nudle do polévky
Mexická zeleninová polévka
Tradiční mexická zeleninová polévka je ideální pry ty, kteří mají rádi kořeněná jídla. Mexická polévka je vydatná a uspokojí všechny vaše chuťové buňky.
Ingredience na mexickou zeleninovou polévku:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nasekaná najemno
- 2 česneky
- 2 lžičky oregana
- 2 lžičky koriandru
- 1/4 lžička chili
- 5 šálků krájené zeleniny (mrkev, brambory, celer, paprika)
- 5 šálků zeleninového vývaru
- 400 g plátků rajčat
- 400 g červených fazolí
- 125 g kukuřice
- čerstvé lístky koriandu
- smažené tortily
Příprava mexické zeleninové polévky:
1. Rozehřejte ve velkém hrnci olej na mírném ohni. Přidejte cibuli a smažte ji asi 5 minut, dokud nezměkne. Pak přidejte česnek a koření a smažte asi minutu. Následně přidejte zeleninu a duste další dvě minuty.
2. Přidejte vývar a rajčata. Přiveďte k varu a pak snižte teplotu na středně vysokou. Duste 20-25 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte fazole a kukuřici.
3. Vařte daších 5 minut. Dochuťte solí a pepřem. Mexickou polévku naservírujte do misek, posypte koriandrem a ozdobte limetkou. Podávejte se smaženou tortilou.
Autor: JaDa
Mexická zeleninová polévka. Tradiční mexická zeleninová polévka je ideální pry ty, kteří mají rádi kořeněná jídla. Mexická polévka je vydatná a uspokojí všechny vaše chuťové buňky.
Nejlepší recept
351
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ