Játrové knedlíčky do polévky

29.08 2015|Polévky

Správná nudličková polévka musí mít domácí nudličky a domácí játrové knedlíčky. Recept na játrové knedlíčky do polévky pochází od mé babičky. Její polévka byla nejlepší, jakou jsem kdy jedla.

Ingredience na játrové knedlíčky do polévky:

  • 100 g jater (drůbeží nebo vepřová)
  • 1 vejce
  • oříšek másla
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • strouhanka podle potřeby

Příprava játrových knedlíčků do polévky:


1. Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená játra a máslo. Rozmixujeme na hladkou hmotu a přelijeme do misky.

2. Osolíme, okořeníme, přidáme rozmačkaný česnek a tolik strouhanky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu.

3. Když uděláme těstíčko řidší, můžeme ho do polévky protlačit přes struhadlo a budeme mít v polévce játrovou rýži.

4. Připravíme-li ho hustější, můžeme vymodelovat kuličky, které vhodíme do hotové vařící polévky a chvíli povaříme.

Autor: Anna

Játrové knedlíčky do polévky nesmí v žádné polévce chybět. Játrové knedlíčky od babičky patří k těm nejlepším, bez nich by nudlová polévka nebyla ono
Nejlepší recept

 338 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Jaroslav|24.04 2019 18:46
Protoze u nas v Norsku se jatra neprodavaji, udelal jsem je z velrybiho masa. Jinak vse dle receptu, kulicky 3-4 cm, 5 minut varit. Mam to jako alternativu kdyz uz mame velrybi stejky moc casto a davam prednost masu varenemu. Perfekt. Skoda, ze velryba se asi v Cesku nekoupi.
Odpovědět
 2