Játrové knedlíčky do polévky
Guláš z červené řepy
Rajská polévka z protlaku
Mexická zeleninová polévka
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Celestýnské nudle do polévky
Krémová bramborová polévka
Houbová polévka
Vydatná brokolicová polévka
Guláš z červené řepy
Rajská polévka z protlaku
Mexická zeleninová polévka
Studená polévka s mrkví a zakysanou smetanou
Celestýnské nudle do polévky
Krémová bramborová polévka
Houbová polévka
Vydatná brokolicová polévka
Játrové knedlíčky do polévky

Správná nudličková polévka musí mít domácí nudličky a domácí játrové knedlíčky. Recept na játrové knedlíčky do polévky pochází od mé babičky. Její polévka byla nejlepší, jakou jsem kdy jedla.
Ingredience na játrové knedlíčky do polévky:
- 100 g jater (drůbeží nebo vepřová)
- 1 vejce
- oříšek másla
- sůl
- mletý pepř
- 2 stroužky česneku
- majoránka
- strouhanka podle potřeby
Příprava játrových knedlíčků do polévky:
1. Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme na kousky nakrájená játra a máslo. Rozmixujeme na hladkou hmotu a přelijeme do misky.
2. Osolíme, okořeníme, přidáme rozmačkaný česnek a tolik strouhanky, aby vzniklo těstíčko vhodné konzistence. Počítáme s tím, že po chvíli stání trochu zhoustne, jak strouhanka nasákne tekutinu.
3. Když uděláme těstíčko řidší, můžeme ho do polévky protlačit přes struhadlo a budeme mít v polévce játrovou rýži.
4. Připravíme-li ho hustější, můžeme vymodelovat kuličky, které vhodíme do hotové vařící polévky a chvíli povaříme.
Autor: liv
Játrové knedlíčky do polévky nesmí v žádné polévce chybět. Játrové knedlíčky od babičky patří k těm nejlepším, bez nich by nudlová polévka nebyla ono
Nejlepší recept
342
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Jaroslav|24.04 2019 18:46
Protoze u nas v Norsku se jatra neprodavaji, udelal jsem je z velrybiho masa. Jinak vse dle receptu, kulicky 3-4 cm, 5 minut varit. Mam to jako alternativu kdyz uz mame velrybi stejky moc casto a davam prednost masu varenemu. Perfekt. Skoda, ze velryba se asi v Cesku nekoupi.
Odpovědět
2