Houbová polévka

16.08 2015|Polévky

Houbové polévce z čerstvě natrhaných hub se nic nevyrovná. Ideální je s čerstvě upečeným domácím pečivem.

Ingredience na houbovou polévku:

  • 2 - 3 hrsti hub
  • 2 brambory
  • cibule
  • mrkev
  • petržel
  • celer
  • sůl
  • pepř
  • nové koření
  • bobkový list
  • majoránka
  • olej
  • kostka slepičího nebo zeleninového bujónu
  • kdo chce, může přidat smetanu

Příprava houbové polévky:


1. Do hrnce dáme trošku oleje, na rozpálený olej vsypeme nadrobno pokrájenou cibuli, kousek mrkve, petržele a celeru ( postrouhané nebo nadrobno pokrájené) a společně osmahneme.

2. Přidáme houby a ještě chvíli společně smažíme.

3. Pak přilijeme studenou vodu, osolíme, přidáme 4 kuličky nového koření, 2 - 3 bobkové listy, brambory a zbytek kořenové zeleniny - vše pokrájené na kousky, a společně vaříme 15 - 20 minut.

4. Podle potřeby a chuti můžeme přidat bujón (není nutný). Před koncem varu opepříme, přidáme majoránku, případně dosolíme. Před servírováním nezapomeneme vylovit z polévky nové koření a bobkové listy.

Autor: Ivka

Houbová polévka je sama o sobě vynikající. Pokud na její přípravu použijete čerstvě nasbírané houby, bude výsledek ještě lepší. Houbová polévka
Nejlepší recept

 310 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ