Ukrajinský boršč

10.11 2015|Polévky
Ukrajinský boršč

Pravý ukrajinský boršč je vyhledávanou specialitou. Ukrajinská polévka je velmi sytá a postačí jako kvalitní hlavní jídlo. Výborně se hodí právě do tohoto chladného podzimního období.

Ingredience na ukrajinský boršč:

  • 1 ¼ l vody
  • 400 g hovězího žebra
  • sůl
  • několik kuliček pepře a nového koření
  • 60 g sádla
  • kousek celeru
  • malá petržel
  • mrkev
  • cibule
  • 10 g hladké mouky
  • 3-4 brambory
  • 250 g zelí
  • 300 g červené řepy
  • 2-3 rajčata nebo odpovídající množství rajčatového protlaku
  • 2 stroužky česneku
  • ocet
  • cukr
  • kysaná smetana

Příprava ukrajinského boršče:

Opláchnuté maso dejte do hrnce, zalijte horkou vodou, přidejte sůl a celé koření a dejte vařit. Na většině sádla poduste na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zaprašte moukou a osmahněte. Přilijte procezený vývar z masa, přidejte na kostičky nakrájené brambory a na nudličky nakrájené zelí a vařte dále, až je vše měkké. Červenou řepu omyjte a uvařte nebo upečte doměkka. Měkkou řepu oloupejte a nakrájejte na hrubší nudličky a přidejte do polévky. Současně přidejte vykostěné, na menší kousky nakrájené maso, oloupaná, překrájená rajčata a česnek utřený se zbylým sádlem. Dochuťte octem a cukrem. Ještě krátce povařte. Do talíře polévky přidejte lžičku zakysané smetany.

Autor: Liv

Pravý ukrajinský boršč je vyhledávanou specialitou. Ukrajinská polévka je velmi sytá a postačí jako kvalitní hlavní jídlo. Výborně se hodí právě do tohoto chladného podzimního období.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ