Ukrajinský boršč
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Rajská polévka s knedlíčky
Domácí zelňačka
Čorba
Dánská pivní polévka
Pastináková polévka s pórkem
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Jemný chřestový krém
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Rajská polévka s knedlíčky
Domácí zelňačka
Čorba
Dánská pivní polévka
Pastináková polévka s pórkem
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Jemný chřestový krém
Ukrajinský boršč
Pravý ukrajinský boršč je vyhledávanou specialitou. Ukrajinská polévka je velmi sytá a postačí jako kvalitní hlavní jídlo. Výborně se hodí právě do tohoto chladného podzimního období.
Ingredience na ukrajinský boršč:
- 1 ¼ l vody
- 400 g hovězího žebra
- sůl
- několik kuliček pepře a nového koření
- 60 g sádla
- kousek celeru
- malá petržel
- mrkev
- cibule
- 10 g hladké mouky
- 3-4 brambory
- 250 g zelí
- 300 g červené řepy
- 2-3 rajčata nebo odpovídající množství rajčatového protlaku
- 2 stroužky česneku
- ocet
- cukr
- kysaná smetana
Příprava ukrajinského boršče:
Opláchnuté maso dejte do hrnce, zalijte horkou vodou, přidejte sůl a celé koření a dejte vařit. Na většině sádla poduste na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, zaprašte moukou a osmahněte. Přilijte procezený vývar z masa, přidejte na kostičky nakrájené brambory a na nudličky nakrájené zelí a vařte dále, až je vše měkké. Červenou řepu omyjte a uvařte nebo upečte doměkka. Měkkou řepu oloupejte a nakrájejte na hrubší nudličky a přidejte do polévky. Současně přidejte vykostěné, na menší kousky nakrájené maso, oloupaná, překrájená rajčata a česnek utřený se zbylým sádlem. Dochuťte octem a cukrem. Ještě krátce povařte. Do talíře polévky přidejte lžičku zakysané smetany.Autor: Liv
Pravý ukrajinský boršč je vyhledávanou specialitou. Ukrajinská polévka je velmi sytá a postačí jako kvalitní hlavní jídlo. Výborně se hodí právě do tohoto chladného podzimního období.
Nejlepší recept
314
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ