Domácí zelňačka
Čorba
Pekingská polévka
Jak se vaří kulajda recept
Domácí bramboračka s houbami
Rajská polévka s knedlíčky
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Ukrajinský boršč
Dánská pivní polévka
Čorba
Pekingská polévka
Jak se vaří kulajda recept
Domácí bramboračka s houbami
Rajská polévka s knedlíčky
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Ukrajinský boršč
Dánská pivní polévka
Domácí zelňačka
Kysané zelí a jeho pravidelná konzumace působí preventivně proti nádorovým onemocněním a mnoha dalším neduhům. Proto je dobré jej zařadit do jídelníčku aspoň jednou týdně, obzvláště během podzimu a zimy, kdy máme nedostatek vitamínů. Domácí zelňačka je jedním ze skvělých způsobů, jak si kysané zelí pořádně vychutnat.
Ingredience na domácí zelňačku:
- 250 g domácího kysaného zelí ,
- 1 cibule,
- 3 klobásky,
- 1 smetana,
- 2 lžíce hladké mouky,
- 3 brambory,
- zeleninový masox nebo vývar,
- 4 kuličky pepře a nového koření,
- 3 bobkové lístky,
- kmín, pepř, sůl, sladká paprika na ochucení.
Příprava domácí zelňačky:
Na oleji nebo sádle osmahněte na drobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí přidejte klobásku, sladkou paprikou a zlehka orestujte. Poté zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte zelí, nové koření, bobkový list, kuličky černého pepře, kmín a duste, dokud nebude zelí měkké. Zvlášť si uvařte na kostičky nakrájené brambory, které přidejte do polévky. Smetanu smíchejte s hladkou moukou, rozmíchejte a vlijte do polévky. Dochuťte solí, pepřem a masoxem, pokud bude potřeba tak i octem nebo cukrem.Autor: jad
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 12 účinků kysaného zelí na zdraví
Hustá domácí zelňačka se smetanou je pravou polévkou v chladných zimních měsících. Nejen že zahřeje, ale dodá tělu vitamín C a další potřebné látky. Domácí zelňačka
Nejlepší recept
319
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ