Domácí zelňačka

28.07 2015|Polévky
Domácí zelňačka

Kysané zelí a jeho pravidelná konzumace působí preventivně proti nádorovým onemocněním, například tlustého střeva. Kysané zelí by jste měli mít alespoň jednou týdně na talíři.

Ingredience na domácí zelňačku:

  • 250 g domácího kysaného zelí ,
  • 1 cibule,
  • 3 klobásky,
  • 1 smetana,
  • 2 lžíce hladké mouky,
  • 3 brambory,
  • zeleninový masox nebo vývar,
  • 4 kuličky pepře a nového koření,
  • 3 bobkové lístky,
  • kmín, pepř, sůl, sladká paprika na ochucení.


Příprava domácí zelňačky:

Na oleji nebo sádle osmahněte na drobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí přidejte klobásku, sladkou paprikou a zlehka orestujte. Poté zalijte vodou nebo vývarem. Přidejte zelí, nové koření, bobkový list, kuličky černého pepře, kmín a duste, dokud nebude zelí měkké. Zvlášť si uvařte na kostičky nakrájené brambory, které přidejte do polévky. Smetanu smíchejte s hladkou moukou, rozmíchejte a vlijte do polévky. Dochuťte solí, pepřem a masoxem, pokud bude potřeba tak i octem nebo cukrem.

Autor: Kar

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: 12 účinků kysaného zelí na zdraví

Hustá domácí zelňačka se smetanou je pravou polévkou v chladných zimních měsících. Nejen že zahřeje, ale dodá tělu vitamín C a další potřebné látky. Domácí zelňačka
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ