Jak se vaří kulajda recept

12.05 2019|Polévky

Dostali jste chuť na sytou a horkou polévku, která vás zahřeje v chladných dnech? Pak určitě vyzkoušejte houbovou kulajdu. Pokud nevíte, jak se kulajda vaří, nezoufejte, máme pro vás jednoduchý a vynikající recept.

Ingredience na kulajdu:

Pro 4 osoby
90 kcal na 100 g
60 min.
  • 1 l vody
  • 160 g čerstvých hub nebo 20 g sušených hub
  • 1 cibule
  • 40 g kyselé smetany
  • smetana na šlehání
  • 240 g brambor
  • 80 g oleje nebo másla
  • 30g hladké mouky
  • 2 vejce
  • sůl, kmín, bobkový list, ocet

Příprava kulajdy:

1. Syrové brambory oloupejte a nakrájejte na kostky. Cibuli jemně nakrájejte, osmažte na tuku, zalijte vodu, přidejte nakrájené brambory, houby, kmín, bobkový list, sůl a vše povařte.

2. Smetanu rozkvedlejte s moukou a vlijte do polévky. Přidejte nakrájené jemně nasekaný kopr.

3. Když je kulajda uvařená, vyndejte z ní bobkový list. Do uvařené polévky můžete vmíchat vejce. Vejce můžete také uvařit na tvrdo, rozdělit na talíře a pak zalít polévkou. Polévku můžete přikyselit octem.

4. Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým koprem.




Autor: Jana

Kulajda s houbami a koprem je klasika, které málokdo odolá. Příprava není složitá ani časově náročná. Připravíme si vynikající houbovou kulajdu
Nejlepší recept

 317 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ