Gulášovka

02.09 2015|Polévky
Gulášovka

Gulášovka patří k jedněm z nejoblíbenějších polévek. Její příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek vždy potěší celou rodinu. Ideálně ji servírujeme s chlebem.

Ingredience na gulášovku:

  • 400 g hovězího předního masa (kližka, krk)
  • 2 lžíce sádla
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • mletá paprika - sladká i pálivá
  • majoránka
  • česnek dle chuti
  • 3-4 brambory

Příprava gulášovky:


1. Omyté a osušené maso pokrájíme na malé kostičky.

2. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

3. Zaprášíme moukou a ještě chvíli za stálého míchání smažíme.

4. Opepříme, okmínujeme, opaprikujeme a zalijeme horkou vodou (cca 1,5 l). Osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí masa. Použijeme-li tlakový hrnec, bude to za výrazně kratší dobu.

5. Až je maso měkké, přidáme do polévky na kostičky nakrájené oloupané brambory, majoránku, rozmačkaný česnek a vaříme do změknutí brambor.

6. Do hotové odstavené polévky vmícháme další 2-3 rozmačkané stroužky česneku a dále už nevaříme.

Tip: Pokud zrovna nemáte hovězí maso, můžete jej nahradit párkem nebo jinou uzeninou.

Autor: Marie

Gulášovka je klasická česká polévka, kterou si připravíte během chvilky. Správná gulášovka obsahuje hovězí maso, ale můžete jej nahradit párkem. Gulášovka
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ