Gulášovka

02.09 2015|Polévky
Gulášovka

Gulášovka patří k jedněm z nejoblíbenějších polévek. Její příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek vždy potěší celou rodinu. Ideálně ji servírujeme s chlebem.

Ingredience na gulášovku:

  • 400 g hovězího předního masa (kližka, krk)
  • 2 lžíce sádla
  • 2 velké cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • drcený kmín
  • mletá paprika - sladká i pálivá
  • majoránka
  • česnek dle chuti
  • 3-4 brambory

Příprava gulášovky:


1. Omyté a osušené maso pokrájíme na malé kostičky.

2. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.

3. Zaprášíme moukou a ještě chvíli za stálého míchání smažíme.

4. Opepříme, okmínujeme, opaprikujeme a zalijeme horkou vodou (cca 1,5 l). Osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí masa. Použijeme-li tlakový hrnec, bude to za výrazně kratší dobu.

5. Až je maso měkké, přidáme do polévky na kostičky nakrájené oloupané brambory, majoránku, rozmačkaný česnek a vaříme do změknutí brambor.

6. Do hotové odstavené polévky vmícháme další 2-3 rozmačkané stroužky česneku a dále už nevaříme.

Tip: Pokud zrovna nemáte hovězí maso, můžete jej nahradit párkem nebo jinou uzeninou.

Autor: Marie

Gulášovka je klasická česká polévka, kterou si připravíte během chvilky. Správná gulášovka obsahuje hovězí maso, ale můžete jej nahradit párkem. Gulášovka
Nejlepší recept

 347 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ