Gulášovka
Vločková polévka s vejci
Zelňačka od babičky
Kapustová polévka s rýží
Špenátová polévka s bramborem
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Domácí bramboračka s houbami
Jak se vaří kulajda recept
Pekingská polévka
Vločková polévka s vejci
Zelňačka od babičky
Kapustová polévka s rýží
Špenátová polévka s bramborem
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Domácí bramboračka s houbami
Jak se vaří kulajda recept
Pekingská polévka
Gulášovka
Gulášovka patří k jedněm z nejoblíbenějších polévek. Její příprava je jednoduchá a rychlá a výsledek vždy potěší celou rodinu. Ideálně ji servírujeme s chlebem.
Ingredience na gulášovku:
- 400 g hovězího předního masa (kližka, krk)
- 2 lžíce sádla
- 2 velké cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- drcený kmín
- mletá paprika - sladká i pálivá
- majoránka
- česnek dle chuti
- 3-4 brambory
Příprava gulášovky:
1. Omyté a osušené maso pokrájíme na malé kostičky.
2. Na sádle osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme maso a za častého míchání opečeme dohněda.
3. Zaprášíme moukou a ještě chvíli za stálého míchání smažíme.
4. Opepříme, okmínujeme, opaprikujeme a zalijeme horkou vodou (cca 1,5 l). Osolíme a pod pokličkou vaříme do změknutí masa. Použijeme-li tlakový hrnec, bude to za výrazně kratší dobu.
5. Až je maso měkké, přidáme do polévky na kostičky nakrájené oloupané brambory, majoránku, rozmačkaný česnek a vaříme do změknutí brambor.
6. Do hotové odstavené polévky vmícháme další 2-3 rozmačkané stroužky česneku a dále už nevaříme.
Tip: Pokud zrovna nemáte hovězí maso, můžete jej nahradit párkem nebo jinou uzeninou.
Autor: Marie
Gulášovka je klasická česká polévka, kterou si připravíte během chvilky. Správná gulášovka obsahuje hovězí maso, ale můžete jej nahradit párkem. Gulášovka
Nejlepší recept
347
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ