Pekingská polévka

28.07 2015|Polévky
Pekingská polévka

Pekingská polévka je ideální lahůdka ve studených podzimních dnech, která vám zprostředkuje tu pravou chuť exotické Asie. Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept.

Ingredience na pekingskou polévku:

  • 1,5 litru slepičího vývaru
  • 100 g slepičího masa
  • 100 g vepřového masa z plecka
  • sůl
  • Glutasol
  • 200 g šunky
  • 100 g bambusových výhonků
  • bílý pepř
  • 2 vejce
  • 1 lžíce vína
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce škrobu
  • petrželová nať
  • 1 cibule se zelenou natí

Příprava pekingské kuřecí polévky:

Do vývaru přidejte na kostičky nakrájené vepřové a slepičí maso a zavařte. Přidáme nakrájenou šunku a bambusové výhonky, pepř, víno, ocet, cukr a na mírném ohni vaříme, až je maso měkké. Nakonec zavaříme rozšlehané vejce, nasekanou cibulku a petrželku. Dochutíme Glutasolem.

Autor: Radka

CPekingská polévka je ideální lahůdka ve studených podzimních dnech, která vám zprostředkuje tu pravou chuť exotické Asie. Vyzkoušejte jednoduchý a rychlý recept.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ