Čorba
Pekingská polévka
Jak se vaří kulajda recept
Domácí bramboračka s houbami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Domácí zelňačka
Rajská polévka s knedlíčky
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Ukrajinský boršč
Pekingská polévka
Jak se vaří kulajda recept
Domácí bramboračka s houbami
Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Domácí zelňačka
Rajská polévka s knedlíčky
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Ukrajinský boršč
Čorba
Čorba je hustá balkánská polévka s masovými knedlíčky. Je to národní polévka všech balkánských států. Čorbu si oblíbíte hlavně v chladných dnech, protože zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.
Ingredience na čorbu:
- 1 rajče nakrájené na kostičky
- 90 g kysaného zelí
- 300 g zeleniny do polévky – mrkev, brambory, celer, petržel, paprika a květák
- 1000 ml vývaru
- šťáva z kysaného zelí
- sůl, pepř
- 150 g vepřového nebo hovězího masa
- 30 g rýže
- 3 lžíce zakysané smetany
- 1 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
Příprava čorby:
Nakrájejte zeleninu, zelí a brambory. Vše osolte, opepřete a zalijte horkým vývarem. Zeleninu vařte do poloměkka. Pak přidejte rajče nakrájené na kostičky a polévku ještě trochu povařte. Rýži uvařte zvlášť v osolené vodě. Uvařenou rýži, mleté maso, vejce, sůl a mouku promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé kuličky, které uvařte v osolené vodě. Vařte asi 10 minut. Hotovou polévku dochuťte šťávou ze zelí, osolte, opepřete a vložte uvařené knedlíčky. Čorbu ozdobte kysanou smetanou.Autor: Lily
Čorba je polévka, která pochází z Balkánu. Hustou balkánskou čorbu si oblíbíte hlavně v chladných dnech, protože zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.
Nejlepší recept
339
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ