Čorba

28.07 2015|Polévky
Čorba

Čorba je hustá balkánská polévka s masovými knedlíčky. Je to národní polévka všech balkánských států. Čorbu si oblíbíte hlavně v chladných dnech, protože zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.

Ingredience na čorbu:

  • 1 rajče nakrájené na kostičky
  • 90 g kysaného zelí
  • 300 g zeleniny do polévky – mrkev, brambory, celer, petržel, paprika a květák
  • 1000 ml vývaru
  • šťáva z kysaného zelí
  • sůl, pepř
Knedlíčky:
  • 150 g vepřového nebo hovězího masa
  • 30 g rýže
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky


Příprava čorby:

Nakrájejte zeleninu, zelí a brambory. Vše osolte, opepřete a zalijte horkým vývarem. Zeleninu vařte do poloměkka. Pak přidejte rajče nakrájené na kostičky a polévku ještě trochu povařte. Rýži uvařte zvlášť v osolené vodě. Uvařenou rýži, mleté maso, vejce, sůl a mouku promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé kuličky, které uvařte v osolené vodě. Vařte asi 10 minut. Hotovou polévku dochuťte šťávou ze zelí, osolte, opepřete a vložte uvařené knedlíčky. Čorbu ozdobte kysanou smetanou.

Autor: Lily

Čorba je polévka, která pochází z Balkánu. Hustou balkánskou čorbu si oblíbíte hlavně v chladných dnech, protože zahřeje, zasytí a dodá tělu potřebné vitamíny.
Nejlepší recept

 339 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ