Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky

05.09 2015|Polévky
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky

Není nad čerstvý kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky, případně i s domácími nudlemi. Silný kuřecí vývar je nejen chutný, ale i zdravý. Vývar funguje jako dobrá prevence proti nachlazení i jako dobrý vyprošťovák po noci plné alkoholu. Kvalitně připravený vývar obsahuje velké množství vitamínů a minerálů.

Ingredience na kuřecí vývar s játrovými knedlíčky:

  • 400 g kuřecí drobů, křídel
  • půlka celeru
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • cibule
  • snítka petrželky
  • 6 kuliček černého pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • sůl
  • pepř
Játrové knedlíčky
  • 250 g drůbežích jater
  • 200 g strouhanky
  • 4 žloutky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1-2 lžičky majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Příprava kuřecího vývaru s játrovými knedlíčky:


1. V hrnci s 1,5 litrem vody uvaříme kuřecí maso, celer, mrkev, petržel, cibuli a koření. Po přivedení k varu vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny.

2. Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. V mixeru rozmixujeme játra, strouhanku, žloutky, petrželku, majoránku, prolisovaný česnek, sůl a pepř. Než se nám dovaří vývar, necháme odležet v ledničce.

3. Po dvou hodinách vývar scedíme. Zeleninu vyhodíme, maso obereme. Do polévky nakrájíme na kostičky čerstvou mrkev, celer a petržel a znovu vaříme, dokud zelenina nezměkne.

4. Pomocí čajové lžičky tvoříme z játrové směsi malé nočky, které vhazujte do vývaru. Vaříme, dokud knedlíčky nevyplavou na povrch. Mělo by stačit tak 5 minut.

5. Na závěr vývar dochutíme solí, pepřem, přidáme posekanou čerstvou petrželku a podáváme s nudlemi.

Autor: Jana

Kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky je klasika, která k české kuchyně prostě patří. Silný kuřecí vývar s domácí játrovými knedlíčky je nejen chutný, ale i zdravý
Nejlepší recept

 307 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ