Pastináková polévka s pórkem
Dánská pivní polévka
Ukrajinský boršč
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Rajská polévka s knedlíčky
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Jemný chřestový krém
Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem
Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera
Dánská pivní polévka
Ukrajinský boršč
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Rajská polévka s knedlíčky
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Jemný chřestový krém
Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem
Delikátní recept na polévku z červené řepy podle Jamieho Olivera
Pastináková polévka s pórkem
Pastinák má sladkou chuť a kořeněnou vůni, která připomíná aroma petržele, díky čemuž je skvělý do omáček a krémových polévek. Dnes vám nabízíme recept na pastinákovou polévku s pórkem.
Ingredience na pastinákovou polévku s pórkem:
- 1 kg pastináku
- 2 pórky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- pár snítek čerstvé petržele
- 2 lžíce olivového oleje
- zeleninový vývar dle potřeby
- sůl a pepř dle chuti
Příprava pastinákové polévky:
1. Oloupejte a nakrájejte cibuli. Očištěný pastinák nakrájejte na kostky. Očistěte pórek s nakrájejte bílou část na jemno.
2. Rozehřejte na pánvi olivový olej, přidejte cibuli, prolisovaný česnek a pórek. Smažte asi 5 minut, poté přidejte kousky pastináku.
3. Přilijte zeleninový vývar a přiveďte k varu. Poté vaříme asi 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
4. V tom okamžiku přidejte do pastinákové polévky nakrájenou petrželku, polévku rozmixujete, osolíte, opepříte a podávejte posypanou nasekanou petrželkou.
Autor: Jad
Pastináková polévka s pórkem. Lahodná pastináková polévka s pórkem vás překvapí svou jemností a jednoduchostí. Polévka z pastináku se
Nejlepší recept
333
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ