Dánská pivní polévka
Ukrajinský boršč
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Rajská polévka s knedlíčky
Domácí zelňačka
Pastináková polévka s pórkem
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Jemný chřestový krém
Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem
Ukrajinský boršč
Tradiční kuřecí vývar s domácími játrovými knedlíčky
Rajská polévka s knedlíčky
Domácí zelňačka
Pastináková polévka s pórkem
Krémová kuřecí polévka s houbami a chilli
Jemný chřestový krém
Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem
Dánská pivní polévka

Hustá horká polévka starých Dánů zahřeje i v tomto sychravém podzimním počasí. Dánská polévka je zajímavou kombinací piva, smetany a chleba.
Ingredience na dánskou polévku pro 4 osoby:
- 1 a ½ l vody
- 4 dl piva
- 250 g tmavého chleba nakrájený na malé kostičky
- 1 dl smetany ke šlehání (lze nahradit i bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou)
- 1 citrón
- 4 lžíce cukru
- čerstvá zelená petrželka
Příprava dánské polévky:
Nakrájený chléb na kousky vložte do hrnce s pivem.. Až bude chléb rozmočený, přidejte vodu a dejte vařit. Vařte cca 10 minut, než směs nezhoustne. Přidejte citron a dle chuti cukr. Pokud použijete pivo černé, které je sladší než normální, nemusíte už cukr přidávat. Následně polévku přeceďte přes jemné síto. Ušlehejte smetanu tak, aby byla hustá a část vmíchejte do polévky. Horkou polévku nalijte na talíř, přidejte zbylou smetanu a posypte nakrájenou petrželkou. K polévce podávejte opečený toust.Autor: Liv
Hustá horká polévka starých Dánů zahřeje i v tomto sychravém podzimním počasí. Dánská polévka je zajímavou kombinací piva, smetany a chleba.
Nejlepší recept
350
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ