Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem

06.01 2016|Polévky
Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem

Co by mohlo být lahodnější, než teplá sýrová polévka. Dnes pro vás máme recept na lahodnou sýrovou polévku z italské mozzarely a balazamikového octa. Sýrová polévka je ideální v kombinaci s krutony nebo opečenou bagetou.

Ingredience na sýrovou polévku:

  • 8 šálku zeleninového vývaru
  • 1/4 šálku proseté hladké mouky
  • 170 g čedaru
  • 1 cibuli
  • 20 g mozzarelly
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • 1 šálek smetany
  • bazalka
  • krutony

Příprava sýrové polévky:


1. Nejdříve zahřejte vývar. Pak přidejte nadrobno nakrájenou cibuli. Přiveďte vývar k varu, snižte na nízkou teplotu a vařte asi 1 hodinu.

2. Do polévky vmíchejte mouku. Odstraňte hrudky a vařte za občasného míchání 30 minut.

3. Po půlhodině sýrovou polévku zalijte smetanou a vařte 7 minut na mírném ohni.

4. Nastrouhejte čedar a malou hrst přidejte za stálého míchání do polévky. Vaříme, dokud se sýr zcela nerozpustí. Trvá to asi pět minut.

5. Do talíře dejte pár malých kousků mozzarelly, nalijte na ní horkou polévku a opatrně zakápněte balzamikovým octem a ozdobte krutonky.

Autor: Jad

Sýrová polévka s mozzarelou a balzamikovým octem. Co by mohlo být lahodnější, než teplá sýrová polévka. Dnes pro vás máme recept na lahodnou sýrovou polévku z italské mozzarely
Nejlepší recept

 328 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ