Indická rajčatová polévka

10.01 2016|Polévky
Indická rajčatová polévka

Lahodná rajčatová polévka z Indie je charakteristická svou výraznou nasládlou česnekovou chutí. Polévka je vynikající se smaženými krutony.

Ingredience na rajčatovou polévku:

  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • špetku kari
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce + šálek vody
  • 5 lžic másla
  • 1 lžíce kysané nebo obyčejné smetany
  • 1/2 lžičky třtinového cukru
  • sůl a pepř
  • pečivo na krutonky

Příprava indické rajčatové polévky:


1. Celá rajčata dejte na minutu do vroucí vody. Pak je rychle přeneste do ledové vody a nechte vychladnout. Poté z nich odstraňte slupku. Rozmixujte je na pyré.

2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno, chleba na kostičky. Škrob smíchejte se 2 lžícemi vody. Rozehřejte pánev a usmažte na ni kostky chleba na másle dozlatova.

3. Na pánvi rozehřejte máslo a na 5-6 sekund tam dejte bobkový list. Poté přidejte česnek na dalších 12 sekund. Následně vmíchejte cibuli a vařte, dokud nezezlátne. Nalijte rajský protlak a sklenici vody a přiveďte k varu. Polévku dochuťte solí a pepřem.

4. Do polévky jemně vmíchejte škrob a vařte 3-4 minuty na mírném ohni. Pak přidejte cukr a smetanu a vařte ještě minutu.

5. Hotovou polévku ozdobte upečenými krutonky a smetanou.

Autor: Jad

Indická rajčatová polévka. Lahodná rajčatová polévka z Indie je charakteristická svou výraznou nasládlou česnekovou chutí. Polévka je vynikající se smaženými krutony.
Nejlepší recept

 304 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ