Arménská jehněčí polévka khashlama

19.01 2016|Polévky
Arménská jehněčí polévka khashlama

Arménská polévka z jehněčího masa khashlama je vynikající, svěží a syté jídlo, které se zamilujete. Můžete si ji dopřát k obědu i k večeři. Je natolik sytá, že vám může skvěle posloužit i jako hlavní chod.

Ingredience na polévku khashlama:

  • 1 kg jehněčího masa
  • 5 ks brambor
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 4-5 rajčat
  • 3 papriky
  • 1 svazek petržele
  • 2-3 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • koření dle chuti

Příprava polévky khashlama:


1. Maso nakrájejte na malé kousky. Dejte jej do hrnce s vodou tak, aby bylo zakryto zhruba 5-10 cm.

2. Vařte a průběžně odstraňujte pěnu. Dochuťte solí a pepřem, přidejte byliny, česnek a cibuli nakrájenou na 4 kusy. Vařte do měkka asi 2 hodiny.

3. Mrkev a brambory omyjte, nakrájejte a přidejte do hrnce. Vařte dokud nezměkne.

4. Přidejte rajčata nakrájená na kruhy. Přiveďte k varu. Výjměte cibuli a podávejte posypané bylinkami.

Autor: Jad

Arménská jehněčí polévka khashlama. Arménská polévka z jehněčího masa khashlama je vynikající, svěží a syté jídlo, které se zamilujete. Khashlama
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ