Pivní polévka se slaninou a sýrem

31.01 2016|Polévky
Pivní polévka se slaninou a sýrem

Lahodný křupavý chléb, pronikavé aroma slaniny a chmele. To je vynikající pivní polévka se slaninou a sýrem, která rozhodně stojí za vyzkoušení.

Ingredience na pivní polévku:

  • 3 plátky slaniny
  • 1 cibule
  • 1/2 papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 šálky piva
  • 1 šálek kuřecího vývaru
  • 15 g čedaru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2-3 stonky koriandru
  • 4 malé kulaté bochníky chleba

Příprava pivní polévky:


1. Hrnec se silným dnem rozehřejte. Přidejte nasekanou slaninu a osmahněte ji dokřupava. Poté přemístěte kousky slaniny na papírovou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.

2. Snižte teplotu, přidejte nasekanou cibuli, papriku a česnek. Vařte asi 10 minut za občasného míchání.

3. Zvyšte teplotu, přidejte máslo a mouku. Mouku osmahněte dozlatova. Přilijte pivo a vařte 5 minut do zhoustnutí. Přidejte vývar. Dochuťte solí a pepřem. Snižte teplotu a přidejte nastrouhaný sýr. Rozmíchejte dohladka.

4. Uřízněte horní část chleba a opatrně jej vydlabejte. Pokud chcete, aby byl chleba křupavý, zapečte jej na chvíli v troubě. Poté chleba naplňte polévkou. Tu ozdobte slaninou a lístky koriandru.

Autor: Jad

Pivní polévka se slaninou a sýrem. Lahodný křupavý chléb, pronikavé aroma slaniny a chmele. To je vynikající aromatická pivní polévka se slaninou a sýrem,
Nejlepší recept

 305 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ