Osvěžující gazpacho
Španělská česneková polévka
Avokádová polévka za 15 minut
Mexická kuřecí polévka s rajčaty, fazolemi a paprikou
Pivní polévka se slaninou a sýrem
Rychlá brynzová polévka
Srbská fazolová polévka
Minestrone - italská zeleninová polévka
Tradiční hovězí vývar
Španělská česneková polévka
Avokádová polévka za 15 minut
Mexická kuřecí polévka s rajčaty, fazolemi a paprikou
Pivní polévka se slaninou a sýrem
Rychlá brynzová polévka
Srbská fazolová polévka
Minestrone - italská zeleninová polévka
Tradiční hovězí vývar
Osvěžující gazpacho
Letní polévka gazpacho je ideální pro všední oběd po náročném pracovním dni i jako předkrm pro hosty na večírku. Hotové gazpacho podáváme ozdobené krutony.
Ingredience na gazpacho:
- 1 pórek
- 1 lžíce másla
- sůl a pepř dle chuti
- 1/2 červené cibule
- 1 lžíce cherry
- špetka cukru
- 2 lžičky olivového oleje
Příprava gazpacha:
1. Očištěný pórek nařežte. Rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli. Osolte ji a opepřete a přendejte do mísy.
2. Ve stejné pánvi orestujte na olivovém oleje chlebové krutony.
3. Červenou cibuli nakrájejte na plátky a marinujte v cherry. Pak přidejte cukr a špetku soli.
4. Rajčata nařízněte příčně a dejte na několik sekund do vařící vody. Poté z nich odstraňte kůži a rozmixujte je v mixéru s bazalkou a červenou cibulí.
5. Hotovou polévku nalijte do misek. Přidejte pórek a krutony.
Autor: Mak
Osvěžující gazpacho. Letní polévka gazpacho je ideální pro všední oběd po náročném pracovním dni i jako předkrm pro hosty na večírku. Hotové gazpacho
Nejlepší recept
332
Komentáře ( 1 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Eliška|14.06 2016 11:40
Gazpacho mám moc ráda. Poprvé jsme ji ochutnali ve španělsku a od té doby ji v létě děláme pravidelně
Odpovědět
2