Osvěžující gazpacho

13.06 2016|Polévky
Osvěžující gazpacho

Letní polévka gazpacho je ideální pro všední oběd po náročném pracovním dni i jako předkrm pro hosty na večírku. Hotové gazpacho podáváme ozdobené krutony.

Ingredience na gazpacho:

  • 1 pórek
  • 1 lžíce másla
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1/2 červené cibule
  • 1 lžíce cherry
  • špetka cukru
  • 2 lžičky olivového oleje

Příprava gazpacha:


1. Očištěný pórek nařežte. Rozehřejte máslo a osmahněte na něm cibuli. Osolte ji a opepřete a přendejte do mísy.

2. Ve stejné pánvi orestujte na olivovém oleje chlebové krutony.

3. Červenou cibuli nakrájejte na plátky a marinujte v cherry. Pak přidejte cukr a špetku soli.

4. Rajčata nařízněte příčně a dejte na několik sekund do vařící vody. Poté z nich odstraňte kůži a rozmixujte je v mixéru s bazalkou a červenou cibulí.

5. Hotovou polévku nalijte do misek. Přidejte pórek a krutony.

Autor: Mak

Osvěžující gazpacho. Letní polévka gazpacho je ideální pro všední oběd po náročném pracovním dni i jako předkrm pro hosty na večírku. Hotové gazpacho
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře ( 1 )
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Eliška|14.06 2016 11:40
Gazpacho mám moc ráda. Poprvé jsme ji ochutnali ve španělsku a od té doby ji v létě děláme pravidelně
Odpovědět
 1