Srbská fazolová polévka

18.07 2016|Polévky
Srbská fazolová polévka

Pořádná polévka, která zasytí, přijde vždycky vhod. Skvělým tipem je srbská fazolová polévka s klobásou. Je chutná i rychlá na přípravu.

Ingredience na srbskou fazolovou polévku:

  • 300 g fazolí
  • cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 l vývaru z kostky
  • masoxu
  • sůl
  • 150-200 g klobásy
  • petrželka

Příprava srbské fazolové polévky:


1. Masox rozpustíme ve vodě, krátce povaříme a necháme vychladnout. Potom do vývaru vložíme opláchnuté fazole a necháme je přes noc nabobtnat. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na polovině dávky oleje.

2. Přidáme ji k vývaru s fazolemi, osolíme, opepříme a pozvolna vaříme až fazole změknou. Potom polévku přecedíme a fazole prolisujeme sítem. Na zbylém oleji osmahneme do červena na kolečka nakrájenou klobásu, přidáme ji do prolisované polévky a ještě chvíli povaříme.

3. Na talířích polévku ozdobíme nadrobno posekanou pažitkou.

Autor: Lin

Srbská fazolová polévka. Pořádná polévka, která zasytí, přijde vždycky vhod. Skvělým tipem je srbská fazolová polévka s klobásou. Je chutná i rychlá na přípravu.
Nejlepší recept

 330 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ