Egyptská polévka z červené čočky
Tradiční hovězí vývar
Minestrone - italská zeleninová polévka
Srbská fazolová polévka
Rychlá brynzová polévka
Ruská rybí polévka ucha
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Polévka z červené čočky s rajčaty
Kuřecí polévka s bramborem
Tradiční hovězí vývar
Minestrone - italská zeleninová polévka
Srbská fazolová polévka
Rychlá brynzová polévka
Ruská rybí polévka ucha
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Polévka z červené čočky s rajčaty
Kuřecí polévka s bramborem
Egyptská polévka z červené čočky
Tuto výbornou a zdravou polévku z červené čočky si připravíte během třiceti minut. Egyptská polévka je nejlepší s chipsy z pitta chleba. Ozdobit ji můžete nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou. Dobrá zpráva pro dietáře, polévka má jen 300 kalorií.
Ingredience na polévku z červené čočky:
- 1 hrnek červené čočky
- 1 červená cibule
- 1 sladký brambor (přibližně 2 šálky)
- 1 středně velké rajče
- 1 lžička rajčatového pyré
- 3 stroužky česneku
- 2 malé mrkve
- 1 lžička drceného kmínu
- mořská sůl
- pepř
- 1 litr vody
- karamelizovaná cibule (můžete přidat, ale nemusíte)
- chipsy z pita chleba (můžete přidat, ale nemusíte)
- citronový džus (můžete přidat, ale nemusíte)
- restovaná kmínová semínka (můžete přidat, ale nemusíte)
- olivový olej (můžete přidat, ale nemusíte)
Příprava polévky z červené čočky:
1. Všechny ingredience, kromě koření, dejte do dostatečně velkého hrnce s vodou nebo zeleninovým vývarem.
2. Zahřejte a přidejte koření ještě předtím, než polévka začne vřít.
3. Jakmile polévka začne vřít, ztlumte ji a vařte přibližně 20 až 25 minut.
4. Polévku lehce rozmixujte, ale tak, aby tam zůstaly kousky celé čočky.
5. Můžete dochutit zkaramelizovanou cibulkou, citronovým džusem nebo restovanými kmínovými semínky.
Autor: Liv
Egyptská polévka z červené čočky je zdravou variací čočkové polévky. Jednoduchý a rychlý recept ocení nejen milovníci veganské kuchyně a příznivci zdravé výživy.
Nejlepší recept
303
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ