Egyptská polévka z červené čočky

05.01 2019|Polévky
Egyptská polévka z červené čočky

Tuto výbornou a zdravou polévku z červené čočky si připravíte během třiceti minut. Egyptská polévka je nejlepší s chipsy z pitta chleba. Ozdobit ji můžete nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou. Dobrá zpráva pro dietáře, polévka má jen 300 kalorií.

Ingredience na polévku z červené čočky:

  • 1 hrnek červené čočky
  • 1 červená cibule
  • 1 sladký brambor (přibližně 2 šálky)
  • 1 středně velké rajče
  • 1 lžička rajčatového pyré
  • 3 stroužky česneku
  • 2 malé mrkve
  • 1 lžička drceného kmínu
  • mořská sůl
  • pepř
  • 1 litr vody
  • karamelizovaná cibule (můžete přidat, ale nemusíte)
  • chipsy z pita chleba (můžete přidat, ale nemusíte)
  • citronový džus (můžete přidat, ale nemusíte)
  • restovaná kmínová semínka (můžete přidat, ale nemusíte)
  • olivový olej (můžete přidat, ale nemusíte)

Příprava polévky z červené čočky:


1. Všechny ingredience, kromě koření, dejte do dostatečně velkého hrnce s vodou nebo zeleninovým vývarem.

2. Zahřejte a přidejte koření ještě předtím, než polévka začne vřít.

3. Jakmile polévka začne vřít, ztlumte ji a vařte přibližně 20 až 25 minut.

4. Polévku lehce rozmixujte, ale tak, aby tam zůstaly kousky celé čočky.

5. Můžete dochutit zkaramelizovanou cibulkou, citronovým džusem nebo restovanými kmínovými semínky.



Autor: Liv

Egyptská polévka z červené čočky je zdravou variací čočkové polévky. Jednoduchý a rychlý recept ocení nejen milovníci veganské kuchyně a příznivci zdravé výživy.
Nejlepší recept

 303 
  Komentáře

YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ