Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Ruská rybí polévka ucha
Egyptská polévka z červené čočky
Tradiční hovězí vývar
Minestrone - italská zeleninová polévka
Polévka z červené čočky s rajčaty
Kuřecí polévka s bramborem
Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
Gulášová polévka s klobáskou
Ruská rybí polévka ucha
Egyptská polévka z červené čočky
Tradiční hovězí vývar
Minestrone - italská zeleninová polévka
Polévka z červené čočky s rajčaty
Kuřecí polévka s bramborem
Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
Gulášová polévka s klobáskou
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Okroška je tradiční ruská polévka, která se podává za studena. Díky své osvěžující chuti je ideální v horkých letních dnech. Většina zeleniny se nevaří, takže si zachová své vitamíny a minerály. V Rusku je polévka velmi oblíbená. Obvykle se podává s kouskem dobrého chleba. Chybět nesmí ani zakysaná smetana.
Ingredience:
Pro 6 osob
72 kcal na 100 g
50 min.
72 kcal na 100 g
50 min.
- 7 větších brambor
- 5 vajíček
- 1 salátová okurka
- 20 ředkviček
- 2 jarní cibulky
- 150 g junioru nebo šunky
- velká hrst kopru
- sůl
- zakysaná smetana
- kvas
Příprava:
1. Uvařte sedm větších brambor ve slupce a 5 vajíček natvrdo.
2. Na drobné kostičky nakrájejte salátovou okurku, ředkvičky a salám.
3. Brambory oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, totéž proveďte s vajíčky.
4. Kopr nakrájejte nadrobno.
5. Vše smíchejte ve velké misce.
6. Okrošku nandejte na talíře, zalijte kvasem a ozdobte zakysanou smetanou. Podávejte s chlebem
Autor: Jana
Okroška je jarní polévka původem z Ruska. Studená polévka se připravuje z jarní zeleniny. Je jednoduchá a svěží, přesto zasytí.
Nejlepší recept
301
Komentáře ( 2 )
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ
Jiří|15.06 2019 21:23
A kde mám sehnat kvas. V tom receptu někdo udělal chybu.....
Odpovědět
1
Kvasitel|15.06 2019 23:02
Kvas jde koupit v obchodech s ruskými potravinami. V každém větším městě nejspíš naleznete pobočku Koloboku nebo Lastočky množná i jiné. Sice na pravou okrošku se používá okroškový kvas, který není tak sladký a ev. tak sycený oxidem uhličitým jako kvas na pití, ale i ten na pití můžete po vyšumění bez obav použít. Jen si dejte pozor na výběr, kvas může mít až 1 alkoholu, takže okroška není dobrý oběd před výletem.
Odpovědět
3