Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
Kuřecí polévka s bramborem
Polévka z červené čočky s rajčaty
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Ruská rybí polévka ucha
Gulášová polévka s klobáskou
Krémová kuřecí polévka s širokými nudlemi
Rychlá špenátová polévka z mraženého špenátu
Kuřecí polévka s bramborem
Polévka z červené čočky s rajčaty
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Ruská rybí polévka ucha
Gulášová polévka s klobáskou
Krémová kuřecí polévka s širokými nudlemi
Rychlá špenátová polévka z mraženého špenátu
Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka

Pho Ga je vietnamská kuřecí polévka, která je prostě úžasná. Neznám snad nikoho, komu by nechutnala. Vyvážená kombinace exotického koření, limetky, chilli, kuřecího masa a širokých rýžových nudlí vás prostě dostane natolik, že si tato polévka najde své místo ve vašem jídelníčku i když zrovna nejste příznivcem exotiky.
Ingredience na vietnamsku kuřecí polévku Pho Ga:
Pro 4 osoby
437 kcal na 100 ml
Kuřecí vývar437 kcal na 100 ml
- 1 kg kuřecího masa
- 1 žlutá cibule
- 2 mrkve
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 6 cm zázvoru
- 3 hvězdičky badyánu
- 2 lžičky koriandrových semínek
- 1 lžička fenyklových semínek
- 3 tobolky kardamonu
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce rybí omáčky + sójovka
- balení širokých rýžových nudle Pho
- 2 hrsti klíčků mungo
- 2 hrsti čerstvého koriandru
- limetka na dochucení
- chilli paprička nebo omáčka sriracha
Příprava:
1. Z kuřecího masa (já jsem použila necelý kilogram kuřecích prsíček a 1 kuřecí prso), 2 mrkví, cibule, 3 stroužků česneku připravte vývar. Dá se uvařit i za hodinu, ideálně jej však alespoň 2-5 hodin. Bude silnější a chutnější. Vývar osolte lžičkou soli a opepřete dle chuti.
2. Na suché pánvi osmahněte na půlku rozkrojený zázvor a cibuli a všechno koření, tedy 3 hvězdičky badyánu, 2 lžičky koriandrových semínek, 1 lžičku fenyklových semínek. Jakmile bude spodní strana cibule lehce přismahnutá a koření začne vonět, přemístěte obsah pánve do vroucího vývaru.
3. Přidejte 2 lžíce třtinového cukru, 3 lžíce rybí omáčky a kdo chce může přidat i trochu sójové omáčky. Nechte bublat ještě půl hodiny. Kdo chce, může ještě dochutit solí a pepřem. Většinou to však není potřeba.
4. Mezitím si do studené vody ponořte rýžové nudle. Během půl hodiny až hodiny by měly povolit. Poté stáčí, když je na tři minuty ponoříte do horké vody. Kuřecí maso nakrájejte a oberte z kostí.
5. Připravte si talířky a do každého dejte trochu rýžových nudlí, kuřecího masa, klíčků, jarní cibulky nakrájené na kolečka, kousky červené cibule a nasekaného koriandru. Zalijte horkým vývarem. Každý si dle chuti dochutí limetkou, případně chilli papričkou nebo omáčkou sriracha.
Dobrou chuť
Pho Ga polévka z Vietnamu je skvostem vietnamské kuchyně. Své příznivce si našla po celém světě. Kuřecí polévka doplněná o exotické koření je prostě výjimečná.
Nejlepší recept
301
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ