Polévka z červené čočky s rajčaty

03.12 2019|Polévky

Polévka z červené čočky s rajčaty a mrkví je výživná a chutná záležitost. Oblíbí si ji i ti, kteří klasickou čočku moc nemusí. Červená čočka je úžasným zdrojem vitamínů, minerálů a také bílkovin. Směle jí můžete nahradit maso a svému zdraví tím jedině prospějete.

Ingredience:

Pro 4 osoby
98 kcal na 100 g
  • 2 lžíce olivového oleje
  • cibule
  • 200 g mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • plechovka konzervovaných rajčat
  • voda nebo vývar
  • 150 g červené čočky
  • lžička sušeného tymiánu
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Příprava:


1. Na olivovém oleji osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a duste zhruba 5 minut. Poté přidejte rozmačkaný česnek a smažte ještě minutku.

2. K mrkvi přidejte rajčatový protlak a červenou čočku. Přidejte lžičku tymiánu. Zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu. Vařte zhruba 25 minut, dokud čočka nezměkne.

3. Polévku dochuťte solí a pepřem.




MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:


9 důvodů, proč je dobré jíst červenou čočku

Polévka z červené čočky s rajčaty je výborným a výživným tipem k obědu i k večeři. Obsahuje dostatek bílkovin, takže může nahradit i masový pokrm a navíc prospějete svému zdraví.
Nejlepší recept

 300 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ