Polévka z červené čočky s rajčaty
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Ruská rybí polévka ucha
Egyptská polévka z červené čočky
Tradiční hovězí vývar
Kuřecí polévka s bramborem
Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
Gulášová polévka s klobáskou
Krémová kuřecí polévka s širokými nudlemi
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Ruská rybí polévka ucha
Egyptská polévka z červené čočky
Tradiční hovězí vývar
Kuřecí polévka s bramborem
Pho Ga - vietnamská kuřecí polévka
Gulášová polévka s klobáskou
Krémová kuřecí polévka s širokými nudlemi
Polévka z červené čočky s rajčaty

Polévka z červené čočky s rajčaty a mrkví je výživná a chutná záležitost. Oblíbí si ji i ti, kteří klasickou čočku moc nemusí. Červená čočka je úžasným zdrojem vitamínů, minerálů a také bílkovin. Směle jí můžete nahradit maso a svému zdraví tím jedině prospějete.
Ingredience:
Pro 4 osoby
98 kcal na 100 g
98 kcal na 100 g
- 2 lžíce olivového oleje
- cibule
- 200 g mrkve
- 2 stroužky česneku
- plechovka konzervovaných rajčat
- voda nebo vývar
- 150 g červené čočky
- lžička sušeného tymiánu
- sůl a čerstvě namletý pepř
Příprava:
1. Na olivovém oleji osmahněte dozlatova nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte na kousky nakrájenou mrkev a duste zhruba 5 minut. Poté přidejte rozmačkaný česnek a smažte ještě minutku.
2. K mrkvi přidejte rajčatový protlak a červenou čočku. Přidejte lžičku tymiánu. Zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu. Vařte zhruba 25 minut, dokud čočka nezměkne.
3. Polévku dochuťte solí a pepřem.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:
9 důvodů, proč je dobré jíst červenou čočku
Polévka z červené čočky s rajčaty je výborným a výživným tipem k obědu i k večeři. Obsahuje dostatek bílkovin, takže může nahradit i masový pokrm a navíc prospějete svému zdraví.
Nejlepší recept
302
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ