Tradiční hovězí vývar

20.05 2017|Polévky
Tradiční hovězí vývar

Dobrý hovězí vývar zahřeji po těle i na duši. Na vašem nedělním stole by určitě čas od času tato specialita české kuchyně neměla chybět. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček na hovězí vývar s játrovými knedlíčky.

Ingredience na hovězí vývar:

  • 500 g hovězího masa, nejlepší je oháňka, žebro
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • celer
  • petržel
  • nať kořenové zeleniny
  • několik kuliček pepře a nového koření

Na knedlíčky:
  • 200 g jater
  • 2 stroužky česneku
  • pepř, majoránka, sůl
  • 1 vejce
  • 100 g strouhanky

Příprava hovězího vývaru z masa:

1. Omyté maso vložte do hrnce zalijte dvěma a půl litu vody a přiveďte k varu. Přidejte sůl, koření a zeleninovou nať. Stáhněte plamen a dvě hodiny nechte vařit. Pokud musíte, dolévejte vodou.

2. Játra pomelte, dejte do misky, přidejte česnek, pepř, majoránku a 1 vejce. Knedlíčky zahusťte strouhankou a dělejte kuličky. Před koncem varu vyjměte zeleninu a maso.

3. Polévku přiveďte znovu k varu, přidejte knedlíčky a osm minut povařte, dokořeňte, osolte. Hotovou polévku osolte a přidejte zelenou petrželku. Hovězí vývar podávejte s domácími nudlemi.

Autor: Liv

Tradiční hovězí vývar z masa je nedělní klasikou, kterou si občas určitě musíte dopřát. Hovězí vývar z masa se připravuje pomalu. Kvalitní hovězí vývar.
Nejlepší recept

 302 
  Komentáře
YouTube video
Přidat obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ