Tradiční hovězí vývar
Minestrone - italská zeleninová polévka
Srbská fazolová polévka
Rychlá brynzová polévka
Osvěžující gazpacho
Egyptská polévka z červené čočky
Ruská rybí polévka ucha
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Polévka z červené čočky s rajčaty
Minestrone - italská zeleninová polévka
Srbská fazolová polévka
Rychlá brynzová polévka
Osvěžující gazpacho
Egyptská polévka z červené čočky
Ruská rybí polévka ucha
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Polévka z červené čočky s rajčaty
Tradiční hovězí vývar
Dobrý hovězí vývar zahřeji po těle i na duši. Na vašem nedělním stole by určitě čas od času tato specialita české kuchyně neměla chybět. Vyzkoušejte klasický recept našich babiček na hovězí vývar s játrovými knedlíčky.
Ingredience na hovězí vývar:
- 500 g hovězího masa, nejlepší je oháňka, žebro
- 1 cibule
- 2 mrkve
- celer
- petržel
- nať kořenové zeleniny
- několik kuliček pepře a nového koření
Na knedlíčky:
- 200 g jater
- 2 stroužky česneku
- pepř, majoránka, sůl
- 1 vejce
- 100 g strouhanky
Příprava hovězího vývaru z masa:
1. Omyté maso vložte do hrnce zalijte dvěma a půl litu vody a přiveďte k varu. Přidejte sůl, koření a zeleninovou nať. Stáhněte plamen a dvě hodiny nechte vařit. Pokud musíte, dolévejte vodou.2. Játra pomelte, dejte do misky, přidejte česnek, pepř, majoránku a 1 vejce. Knedlíčky zahusťte strouhankou a dělejte kuličky. Před koncem varu vyjměte zeleninu a maso.
3. Polévku přiveďte znovu k varu, přidejte knedlíčky a osm minut povařte, dokořeňte, osolte. Hotovou polévku osolte a přidejte zelenou petrželku. Hovězí vývar podávejte s domácími nudlemi.
Autor: Liv
Tradiční hovězí vývar z masa je nedělní klasikou, kterou si občas určitě musíte dopřát. Hovězí vývar z masa se připravuje pomalu. Kvalitní hovězí vývar.
Nejlepší recept
346
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ