Minestrone - italská zeleninová polévka
Srbská fazolová polévka
Rychlá brynzová polévka
Osvěžující gazpacho
Španělská česneková polévka
Tradiční hovězí vývar
Egyptská polévka z červené čočky
Ruská rybí polévka ucha
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Srbská fazolová polévka
Rychlá brynzová polévka
Osvěžující gazpacho
Španělská česneková polévka
Tradiční hovězí vývar
Egyptská polévka z červené čočky
Ruská rybí polévka ucha
Okroška - osvěžující letní polévka z Ruska
Minestrone - italská zeleninová polévka
Italská zeleninový polévka minestrone je klasika, na kterou Italové nedají dopustit. Minestrone má desítky variant a každá italská rodina ji připravuje podle sebe. My si dnes připravíme variantu bez těstovin, čistě se zeleninou.
Ingredience na minestrone:
- 80 g cibule
- 80 g mrkve
- 300 g brambor
- 100 g cukety
- 700 g vody
- 350 g rajčat
- 250 g dýně
- 400 g květáku
- 200 g hrášku
- 150 g pórku
- 200 g fazolí
- 110 g slaniny
- 60 g řapíkatého celeru
- 60 g olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 6 g rozmarýnu
- 5 g petrželky
- 2 g černého pepře
- muškátový oříšek
- 2 bobkové listy
- sůl
Příprava zeleninové minestrone:
1. Umyjeme všechnu zeleninu. Z dýně vydlabeme vnitřek a nakrájíme ji na malé kostičky. Fazole vyloupeme z lusků. Květák rozebereme na malé růžičky. Pórek nakrájíme na kolečka, slaninu, cibuli, brambory, cuketu, řapíkatý celer a mrkev na drobné kostičky. Petrželku posekáme na jemno.
2. Na olivovém oleji osmahneme cibuli, poté přidáme mrkev a celer. Smažíme asi 7-8 minut. Mícháme, aby se zelenina nepřipekla. Následně přidáme stroužek česneku.
3. Přidáme slaninu a svazek čerstvých větviček rozmarýnu svázaných provázkem. Přidáme nakrájený pórek, trochu vody a dusíme 10 minut. Poté přidáme dýni a fazole. Dusíme dalších 10 minut.
4. Dále přidáme brambory, nastrouhaný muškátový oříšek, květák, cuketu, sůl a pepř. Zamícháme a dusíme 5-6 minut. Jako další přidáme hrášek a rajčata a spolu s nimi 650 gramů vody.
5. Hrnec přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 30 minut na středním plameni. Poté vytáhneme stroužek česneku a necháme vařit dalších 15 minut. Na závěr přidáme petrželku.
6. Přilijeme 50 g vody. Vytáhneme svazek rozmarýnu, dobře zamícháme a minestrone je hotová.
Autor: Mak
Italská zeleninová polévka minestrone je perlou italské kuchyně. Polévka minestrone má mnoho variant. Recept na zeleninovou minestrone je
Nejlepší recept
334
Komentáře
YouTube
Obrázek
PŘIDAT KOMENTÁŘ